logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Aktualizace oceňovacích podkladů na cenovou úroveň 2009/I

Reklama

Firma Callida, s.r.o. připravila pro uživatele systémů euroCALC nové oceňovací podklady v cenové úrovni 2009/I, které odrážejí změny v oblasti stavebnictví v uplynulém období. Nejrozsáhlejší změny za několik posledních let byly provedeny v databázi stavebních prací SCI-Cen a v databázi materiálů SCI-Mat.
Do katalogů stavebních prací SCI-Cen bylo přidáno více než 900 nových položek a více než 7.000 rozměrových variant (např. zemní práce prováděné ručně, komínové systémy, tenkovrstvé omítky a zateplovací systémy, zdivo z broušených cihel, ploty, palisády, opěrné zdi, sanita, instalační systémy, montáže plynových kotlů, montáže otopných těles, střešní krytiny, střešní okna, výlezy na střechu, kamenné dlažby, podlahy, obklady, zasklívání a mnoho dalšího). Celkově bylo zaktualizováno téměř 38.000 cen stavebních prací.
Katalog stavebních materiálů SCI-Mat byl rozšířen o více než 500 stavebních materiálů a aktualizace cen proběhla u téměř 7.000 výrobků (např. trapézové plechy, tvárnice pro přesné zdění a tepelně izolační, rozbočky vzduchotechnického potrubí, pozinkované pletiva, cihly broušené a pálené, podhledy kazetové, desky podlahové, střešní okna a lemování a mnoho dalšího).
Oceňovací podklady Databáze ÚRS Praha byly doplněny především o plné popisy položek stavebních prací HSV a PSV. Tyto plné popisy představují kvalitní podklady pro zpracování rozpočtu a kalkulace nákladů. Popisy se v systému euroCALC 3 zobrazují přímo u konkrétních položek v datové základně. Jsou tak plnohodnotně nahrazeny tištěné katalogy a zároveň uživatelé systému euroCALC 3 mají kompletní informace stále po ruce.
Veškeré další informace o databázích oceňovacích podkladů v cenové úrovni 2009/I, včetně možnosti objednávání, jsou k dispozici na webových stránkách www.callida.cz.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.