logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Malé výkonné kalové čerpadlo

Nový model čerpadla Amarex N S 32 je konstruován pro čerpání všech typů odpadních vod v městském, průmyslovém i komerčním použití. Díky nizké hmotnosti a kompaktnosti je možné využití do malých jímek a nádrží.

Na veletrhu IFAT 2008 v Mnichově (5.-9. května) představil německý výrobce čerpadel a armatur KSB koncern svůj nový model Amarex N S 32. Čerpadlo je konstruováno pro čerpání všech typů odpadních vod v městském, průmyslovém i komerčním použití.

Tímto novým čerpadlem uvádí výrobce z Frankenthalu na trh cenově efektivní sadu čerpadel s nízkou hmotností, která mohou být instalována díky své kompaktnosti do malých jímek a nádrží.

Čerpadlo generuje maximální průtok 16 metrů krychlových za hodinu a dopravní výšku až do 29 metrů. Nový model se bude primárně používat v odčerpávaných kanalizačních systémech, například tam, kde se odpadní voda musí odvádět zpod hladiny vzdutí, nebo v systémech s dlouhým výtlačným potrubím a nedostatečným přirozeným spádem pro gravitační odvodnění.

Toto nové čerpadlo je vybaveno řezacím zařízením, které je schopno rozrušit každý vláknitý materiál v kapalině a tak lze tedy dosáhnout spolehlivého odvádění odpadních vod potrubím o průměru do 32 mm. Tato investice do řezacího zařízení se vyplatí pro potrubí a armatury.

Hřídel je utěsněn na straně motoru těsnícím kroužkem hřídele a dvojitou mechanickou ucpávkou na straně čerpadla, takže motor je chráněn proti vnikání kapaliny. Prostor mezi dvěma těsněními, který je naplněn ekologicky snášenlivým olejem, zajišťuje správné chlazení a mazání mechanické ucpávky dokonce i tehdy, když kapalina obsahuje plyn. Dostatečně dimenzované těsnění kuličkových ložisek prodlužuje životnost hřídele z nerezové oceli.

Všechny šroubové spoje jsou provedeny z vysoce jakostní ušlechtilé oceli a jsou konstruovány jako šrouby s hlavou s vnitřním šestihranem M6, takže čerpadlo může být snadno demontováno a to dokonce i po letech těžké čerpací práce. Celé čerpadlo lze demontovat jediným nástrojem, což velmi usnadňuje jeho servis.


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.