logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Viega trubka Sanpress 1.4521 pro zvláště hospodárné instalace z ušlechtilé oceli

Viega se představila na "SHK Essen" inovací, jež řeší naléhavý problém odborných projektantů a řemeslníků.

Výrobce systému představuje na regionálním veletrhu novou trubku 1.4521 pro hospodárné instalace pitné vody z ušlechtilé oceli: Trubka neobsahuje nikl a z tohoto důvodu méně závisí na vývoji cen surovin. Při stejně vysoké úrovni kvality materiálu se dá s trubkou Sanpress 1.4521 tedy podstatně jistěji kalkulovat. Díky tomu, že byla ověřena DVGW, ji lze použít pro jakoukoli instalaci pitné vody. "Smíšené instalace" se známou trubkou Sanpress 1.4401 jsou taktéž možné, stejně tak jako použití spojovací tvarovky Sanpress Inox a spojovací tvarovky z červeného bronzu od Viega.

V uplynulých dvou letech překotný růst cen surovin způsobil, že téměř nebylo možné sestavit spolehlivou střednědobou kalkulaci potrubních sítí z ušlechtilé oceli. Od roku 2006 byla intenzívně hledána nová kvalita ušlechtilé oceli, pomocí níž by byl program Sanpress od Viega dalekosáhle nezávislý na tomto vývoji. Zároveň ale měly být neomezeně zachovány vysoce hodnotné vlastnosti materiálu a dobrá zpracovatelnost známého materiálu 1.4401 z ušlechtilé oceli včetně integrace do systémového spojení Viega.

 

Od března dodatelná trubka Sanpress 1.4521, pokrývající rozměry od 12 do 108 mm, splňuje tyto požadavky v každém ohledu. Jelikož je z hygienického hlediska nezávadná, může být tato trubka, jež byla ověřena DVGW, použita pro všechny instalace pitné vody a kombinována se spojkami Sanpress Inox jakož i tvarovkami z červeného bronzu výrobce systému. Při zapracování se taktéž nic nemění: Trubku Sanpress 1.4521 lze jako předtím zkracovat, zbavovat otřepů a zalisovat běžným nářadím. I poloměr ohnutí od 3,5 x d do jmenovité světlosti 28 mm je nadále možný.


Viega s.r.o.
logo Viega s.r.o.

Společnost Viega s téměř 5000 zaměstnanci po celém světě patří k předním výrobcům instalační techniky v oblasti sanity a vytápění. Na trvalém úspěchu firmy se pracuje v deseti světových lokalitách. Výroba je soustředěna do čtyř výrobních závodů v Německu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.