logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

POROTHERM 14 P+D usnadní instalace

Společnost Wienerberger představila další novinku ve zdicím systému POROTHERM. Cihla POROTHERM 14 P+D je určena pro realizaci nosných i nenosných příček. Nová příčkovka stavbaře potěší jak tradiční českou šířkou 14 cm, tak skutečností, že v ní lze lépe provádět instalace. Ve srovnání s nenosnou příčkovkou POROTHERM 11,5 P+D také zaujme výhodnou cenou.

Cihla POROTHERM 14 P+D (497 x 140 x 238 mm) je určena pro omítané jednovrstvé vnitřní nosné i nenosné zdivo. Svojí tloušťkou 140 mm se vrací k českým zvyklostem, neboť právě v této šíři se v Českých zemích stavěly vnitřní zdi po staletí.
Díky osvědčenému formátu cihel v modulovém systému a spojení na pero a drážku umožňuje cihla velmi rychlou a přesnou výstavbu při minimální spotřebě malty. Její parametry přitom usnadňují i samotné navrhování a stavění v rámci kompletního zdicího systému POROTHERM. Při ukončování vazby zdiva a napojení příčky lze tyto cihly bez problémů dělit v místech svislých otvorů.
Cihla POROTHERM 14 P+D disponuje všemi výhodami keramického zdiva. Tvoří dobrý podklad pod omítku, výborně akumuluje teplo a zároveň umožňuje prostup vodním parám, takže napomáhá vzniku příjemného klimatu při bydlení.
Příčkovku POROTHERM 14 P+D, kterou lze využít v nosném či nenosném zdivu, pořídíte za velmi výhodnou cenu 48,90 Kč. Pro srovnání, nenosná cihla POROTHERM 11,5 P+D stojí 47,90 Kč za kus.
Více informací naleznete na www.porotherm.cz.


Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.