logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Stejné vlastnosti komínu a zdiva zamezí vzniku trhlin

Nejen z estetických důvodů patří k cihelnému domu cihelný komín, komínový systém HELUZ-CIKO díky použití broušených cihelných tvarovek zajistí stejné vlastnosti zdiva i komínu.

Nejen z estetických důvodů patří k cihelnému domu cihelný komín: kombinace dvou různých materiálů totiž může (v souvislosti s jejich rozdílnými fyzikálními vlastnostmi) způsobit řadu problémů, a to jak při stavbě, tak i později.
Řešení nabízí komínový systém HELUZ-CIKO, který díky použití broušených cihelných tvarovek zajistí stejné vlastnosti zdiva i komínu. Zamezí tak vzniku trhlin v omítce, které jsou způsobeny odlišnou tepelnou roztažností materiálů, a má i další výhody.
Optimální funkci komínu podporuje unikátní konstrukce broušených keramických tvarovek s celoplošným odvětráním komínového tělesa. To lze podle potřeby postavit s libovolným počtem průduchů při libovolné kombinaci průměrů a typů vnitřních vložek.
Půdorys jednoprůduchového komínového tělesa je 400 x 400 mm, každý další průduch prodlouží komínové těleso o 400 mm. Přednostmi systému jsou i rychlá montáž a dlouhá životnost (záruka 30 let). Navíc systém nabízí optimální volbu podle druhu spotřebiče i používaného paliva a má i několik variant ukončení komínu.


HELUZ cihlářský průmysl a.s.
logo HELUZ cihlářský průmysl a.s.

Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. patří mezi tři největší výrobce zdících systémů na našem trhu, jako jediná je ryze česká. Zákazníkům nabízí kompletní cihelný systém pro hrubou stavbu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.