logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

DiaNorm - otopná tělesa vhodná pro rekonstrukce

Jak je patrné z Přehledu otopných těles, je na našem trhu široká nabídka více jak 60 výrobců. Jediná firma DiaNorm ale nabízí speciální provedení pro náhradu starých těles při rekonstrukcích. Nyní byl sortiment nabízených typů doplněn o výšku 300 mm.

Slunce - tato hybná síla života je ale také symbolem příjemného a stálého tepla. Firma se převzetím tohoto symbolu do svého loga hlásí k závazku poskytovat dnes i v budoucnu své výrobky i služby ve stejném duchu.

Původní firma byla založena v roce 1960 v německém městečku Vienenburg, jako výrobce zemědělských strojů.

Od roku 1977 pak se změnou jména zahájila výrobu ocelových panelových otopných těles na té nejvyšší technické úrovni.


Česká republika je plně pokryta distribuční sítí našich prodejců. Otopná tělesa se dodávají ve třech základních provedeních:

  • Dia Plus
  • Dia Ventil
  • Duo Finesse - Plan Ventil


  • a typech těles:
  • 10, 11, 20, 21, 21s - úzké provedení, 22, 30 a 33

    Tělesa Dia Plus a Dia Ventil se standardně vyrábějí ve výškách 250, 350, 500, 600 a 900 mm, tělesa Duo Finesse pak ve výškách 300, 500, 600 a 900 mm. Všechna tělesa jsou dodávána v délkách od 400 - 3000 mm. Díky hustšímu profilu 25 mm dosahují tělesa vyššího výkonu.



    Tím zásadním, čím se program těles Dia Norm liší od konkurence, je to, že kromě těchto běžných výšek u typu Dia Plus a Dia Ventil jsou k dispozici i nové výšky u těles Dia Plus, a to 550 mm a 950 mm. Ty jsou výhodné pro záměnu starých žebrových či litinových radiátorů, které mají rozteč připojení potrubí právě 500 a 900 mm.

    Vzhledem k tomu, že tělesa Dia Norm mají oproti jiným deskovým tělesům řádově o 5 % vyšší výkon na 1 m délky, lze velmi pohodlně a se zárukou nahradit projektované těleso jiných výrobců s výškou 600 mm tělesem DiaNorm s výškou 550 mm. To je zajímavé nejen kvůli finanční úspoře, ale mnohdy je velmi příjemné získat 50 mm výšky.



    Úsloví "V jednoduchosti je krása" je jednou z životních pravd. Díky speciálním úchytům těles typu Dia Ventil je možné tato tělesa se spodním připojením používat bez nejmenších úprav jak s levým, tak i s pravým připojením.

    Tato možnost obrácení se velmi hodí i např. když se při skladování nebo při montáži "podaří" poškrábat lak na jedné straně tělesa. Obrácením lze těleso bez problémů použít.




  •  
     

    Reklama


    © Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.