logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Elektřinu lze nově platit u Sazky

Lidé, kteří jsou zvyklí platit elektřinu hotově a nakupují ji od Skupiny ČEZ, mají od tohoto měsíce novou možnost, jak uhradit fakturu - na terminálech Sazka.

Reklama

Lidé, kteří jsou zvyklí platit elektřinu hotově a nakupují ji od Skupiny ČEZ, mají od tohoto měsíce novou možnost, jak uhradit fakturu. Platby za elektřinu od největšího českého prodejce totiž nově přijímají terminály společnosti Sazka. V zemi jsou jich tisíce. Platby budou o to pohodlnější, nikoli ale o moc levnější. Transakční poplatek je totiž 15 korun. Česká pošta si účtuje poplatek 20 nebo 30 korun.

Platby u Sazky lze uskutečnit několika způsoby. Za prvé je to pomocí složenek, platebních dokladů a faktur s čárkovým kódem určeným pro terminál Sazky. "Stačí předat cokoli z toho obsluze. Terminál přečte kód a na displeji se zobrazí všechny údaje o platbě," říká mluvčí Skupiny ČEZ pro západní Čechy Martin Sobotka.

Dále lze platbu uskutečnit pomocí platebního tiketu. Připomíná sázenku. V tiketu se údaje vypisují nebo křížkují ručně. "Tikety jsou ale k dispozici jen u některých terminálů," upozorňuje Sobotka a připomíná, že obsluha by měla dát klientovi doklad o zaplacení.
Terminály Sazky jsou schopné platbu přijímat denně včetně víkendu od 1.15 do 24.00 hodin. V celé ČR je téměř 4500 terminálů.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.