logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Litvínov podpořil zachování územních limitů těžby

Litvínovské zastupitelstvo přijalo na svém zasedání stanovisko k návrhu konceptu krajského územního plánu, ve kterém "trvá na zachování územních limitů těžby vyhlášených usnesením vlády č. 444/1991."

Reklama

Litvínov se tak vyslovil nejen proti rozšiřování velkolomu ČSA, jehož postupem by byly přímo ohroženy sousední vesnice Horní Jiřetín a Černice, ale i pro dodržení stávajících hranic těžby na velkolomu Bílina. S tím návrh konceptu územního plánu velkého územního celku Ústeckého kraje vůbec nepočítá, pouze navrhuje dvě varianty pokračování těžby v této lokalitě.

Zastupitelé vyslyšeli mimo jiné požadavek 1375 občanů Litvínova, kteří podepsali výzvu na zachování územních limitů těžby zorganizovanou ústeckou pobočkou Hnutí DUHA.

Roman Klecker z Hnutí DUHA Ústí nad Labem řekl:
"Dnešní rozhodnutí Litvínova rozhodně vítám. Je to silný signál vůči krajským zastupitelům, kteří budou koncem roku hlasovat o tom, kterou verzi konceptu územního plánu Ústeckého kraje zvolí. Věřím, že i ti budou respektovat hlas občanů z regionu. Kromě jednoznačného jiřetínského referenda a dnešního stanoviska Litvínova se pro zachování hranic těžby vyslovilo i dalších přes 110 měst a obcí Ústeckého kraje."

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.