logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Ošetření kašny před zimou

Kašny a fontány je třeba před zimou ošetřit. Chemicky ošetřenou vodu je nutné vypustit do kanalizace, nádrže vyčistit, vydezinfikovat a zabezpečit všechna zařízení.

Reklama

Před příchodem prvních nočních mrazíků pracovníci A. S. A. TS Prostějov (ASA) vyčistili a zakonzervovali čtyři prostějovské kašny. Vodu z kašen vypustili do hloubkové kanalizace. Je chemicky ošetřená, a tudíž nevhodná pro zálivku. Nyní, když opadává listí, by byla údržba kašen náročnější.

"Kašny jsme vyčistili, vydezinfikovali a odstranili vypouštěcí ventily," vysvětlil vedoucí střediska čištění města Dušan Malínek. Z kašny na Perštýnském náměstí, která je největší a pojme na 48 tisíc litrů vody, bylo navíc nutné odmontovat trysky přečnívající o 80 centimetrů úroveň dna. "Na vývody trubek dáváme na zimu ucpávky, aby se do nich nedostala dešťová voda. Při minusových teplotách by mohl led potrubí roztrhat," objasnil Malínek. Každá kašna má také elektrické jističe. I ty je třeba na zimu vypnout, aby nemohly být zneužity. Znovu začne voda z kašen tryskat až v dubnu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.