logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Odborníci se bojí, že po zdražení plynu bude odpady topit více lidí

"Kdo nemá vlastní les nebo přístup k odpadovému dřevu, pro toho je vytápění dřevem stejně drahé jako vytápění plynem", říká Libor Kostelný, pořadatel výstavy Infotherma.

Reklama

Zdražení plynu poznáme podle zápachu v ovzduší. Lidé budou spalovat všechno možné, obávají se odborníci. "Například pro starší majitele rodinného domku, kteří si před lety dali namontovat plynový kotel a nechali si i ten původní na pevná paliva, nebude mnohdy jiného východiska, než začít pálit i řekněme neekologická paliva," uvádí MF Dnes názor Libora Kostelného, pořadatele výstavy Infotherma o ekologickém a ekonomickém vytápění, úsporách energií a využívání obnovitelných zdrojů.

Libor Kostelný tvrdí, že zdaleka ne každý si bude moci dovolit vytápět svůj dům ekologickým dřevem v kvalitních kotlích. "Kdo nemá vlastní les nebo nějaký výhodný přístup k odpadovému dřevu, pro toho je vytápění dřevem stejně drahé, ne-li dražší než vytápění plynem," říká Libor Kostelný. Vytápění dřevem je totiž dosti pracné, je třeba zajistit jeho dovoz, zpracování, uskladnění a vysušení. "Na celoroční vytápění je potřeba dvou až tří nákladních aut plných dřeva. Jeden náklad stojí více než deset tisíc korun," říká Libor Kostelný.

Zdroj: Anopress, 31.8.2004

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.