logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Návrh vyhlášky, kterou se stanoví hygienické požadavky na pitnou a teplou vodu

Ministerstvo zdravotnictví dnes zveřejnilo Návrh vyhlášky, kterou se stanoví hygienické požadavky na pitnou a teplou vodu a rozsah a četnost kontroly pitné vody.

Reklama

Ministerstvo zdravotnictví předkládá do meziresortního připomínkového řízení návrh vyhlášky, kterou se stanoví požadavky na pitnou a teplou vodu a rozsah a četnost kontroly pitné vody. Vyhláška je prováděcím předpisem k vládnímu návrhu novely zákona č. 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů. Zrušuje dosavadní vyhlášku č. 376/2000 Sb. kterou se stanoví požadavky na pitnou vodu a rozsah a četnost její kontroly.

Oproti vyhlášce č. 376/2000 Sb. jsou obsaženy některé drobné změny (vyřazení některých ukazatelů, které byly zařazeny navíc oproti směrnici, ale výsledky monitoringu neprokázaly, že by představovaly plošný problém v ČR; opětovné zařazení ukazatele abioseston, úpravy některých limitních hodnot a úpravy a doplnění vysvětlujících poznámek k jednotlivým ukazatelům). Nově jsou ve vyhlášce uvedeny požadavky na teplou vodu. V návrhu vyhlášky jsou stanoveny hygienické požadavky na jakost pitné vody, včetně pitné vody balené a hygienické limity mikrobiologických, biologických, fyzikálních, chemických a organoleptických ukazatelů jakosti teplé vody dodávané potrubím užitkové vody nebo vnitřním vodovodem, které jsou konstrukčně propojeny směšovací baterií s vodovodním potrubím pitné vody, teplé vody vyráběné z individuálního zdroje pro účely osobní hygieny zaměstnanců. Dále je stanoven rozsah a četnost kontroly dodržení jakosti pitné vody a požadavky na metody kontroly jakosti pitné vody.

Další informace na www.mzcr.cz

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.