logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Dotace na bytové domy v Českých Budějovicích

Magistrát v Českých Budějovicích získal na regeneraci sídliště Máj zhruba 146,7 milionu korun z evropského Integrovaného operačního programu, který spravuje ministerstvo pro místní rozvoj.

Reklama

Poté, co město vyhlásilo, že na zateplení fasád, opravy statických poruch domů a rekonstrukci výtahů připravilo 50 milionů korun, dostalo 34 žádostí.

"Všechny byly zpracované perfektně, nicméně do těch 50 milionů se vešlo jen šest z nich. Navíc s vlastníky poslední nad čarou budeme ještě jednat, aby snížili své požadavky, protože nyní jsme na 56 milionech korun," uvedla náměstkyně primátora Ivana Popelová.

Aby město mohlo obnovovat venkovní prostory sídliště, musí být minimálně 45 procent dotace použito na vylepšení bytového fondu. Magistrát proto vyčlenil pro majitele domů 66 milionů korun, které chce rozdělit ve dvou výzvách. Do druhé, kterou už také vyhlásilo, tak zbývá ještě dalších 16 milionů.

Město požádá o víc peněz "Chceme oslovit ministerstvo pro místní rozvoj, zda bychom nemohli dostat na regeneraci bytového fondu z tohoto evropského programu víc peněz. Víme totiž, že v některých městech se vůbec lidé nepřihlásili do těchto výzev. To znamená, že tato města vůbec nebudou mít šanci čerpat peníze na tyto integrované plány rozvoje měst a stát by je musel vrátit do Bruselu," objasnila Popelová. "Pokud se ukáže, že se v některých prioritních osách nedostatečně čerpá, peníze mohou být převedeny tam, kde se naopak financí nedostává," sdělil mluvčí ministerstva Martin Ayrer

Zdroj: Mladá fronta Dnes 12.12.2009
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.