logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Zkušební věž firmy Mitsubishi

V říjnu 2007 oznámil prezident firmy dokončení 173 m vysoké zkušební věže ve firmě Inazawa Works. Práce na projektu začaly 26.prosince 2005. Věž má 10 nadzemních a jednu podzemní úroveň, celkem to odpovídá 40 podlažím.

Reklama

Inazawa Works je hlavním podnikem Mitsubishi Electric´s světového výrobce výtahů, který vyrábí více než 10 000 výtahů a pohyblivých schodů ročně. Nová možnost také usnadní vývoj nových výrobků k uvedení na světový trh. Dosud se zkoušení nových výtahů provádělo na šesti existujících věžích včetně jedné věže o výšce 65 m.

Protože v nedávné době rostly výškové stavby po celém světě, rostl rovněž požadavek na rychlovýtahy s velkou nosností. Nová zkušební věž pomůže při vývoji výtahů, aby se splnily požadavky na výtahy s vysokou rychlostí a velkou nosností, aby byly splněny požadavky na zařízení pro obsluhu vysokých budov. Mitsubishi Electric´s očekává využití věže při vývoji bezpečnosti, spolehlivosti a komfortu jízdy.

V konstrukci nové věže jsou zahrnuty některé vlastnosti, mezi jinými natáčení o 450. To nabízí stabilní zkušební prostředí k realizaci olejových nárazníků a antivibračního systému, který chrání věž před vibrací způsobenou větrem. Věž se použije pro zkoušení velkých trakčních strojů výtahů s vysokou rychlostí/velkou nosností, nárazníků s velkým zdvihem, velkých zachycovačů, životnosti a chování lan a pro techniku snižování vibrací/hluku větru při jízdě výtahů vysokou rychlostí.

Závěrečná ceremonie se konala 31. října 2007. Všechna nezbytná zařízení budou ve věži instalována před zahájením vývojového zkoušení tento měsíc. Předváděcí místnost v křídle věže bude přístupná zákazníkům uvažujícím o instalaci výtahů, pohyblivých schodů a/nebo systémů pro správu budov.

Zpráva převzata z časopisu Elevator World č. 1/2008 a je otištěna se souhlasem vydavatele pana R.S. Caporaleho.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.