logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Věž 21. století

Nejvyšší světová obytná budova je nyní v Dubai a tato držitelka nového titulu je umístěna na módní ulici šejka Zayeda, majitelem je prestižní skupina Al Rostamani. Dosud tento titul nesla Trumpova světová věž v New Yorku.

Reklama

Architektem tohoto projeku byl W.S.Atkins, který rovněž provedl hotel Burj Al Arab a Jumeriah Beach hotel v Dubai. Věž 21. století je 269 m vysoká a má 55 podlaží pro bydlení, vnitřní plochu 1 350 m2 a desetipodlažní garáže připojené k hlavní věži pro 420 vozidel. Budova poskytuje nádherný pohled na zašpičatělou část se stříbřitě hliníkovým povrchem kontrastující s modrou barvou hlavní části budovy ve tvaru válce.

Systém vertikální dopravy pro tento význačný projekt byl dodán japonskou společností Mitsubishi Electric Co. Projekční tým vedl Syed Ali Zaffi a Sultan Salahudin. Budovu obsluhuje sedm rychlovýtahů s rychlostí 6 m/s. Dva výtahy obsluhují garáže.

Výtahoví inspektoři společnosti TÜV z Německa provedli inspekci výtahů a udělili jim certifikát. Výtahy byly podrobeny plnému rozsahu zkoušek podle norem.

Tyto certifikáty jsou novým trendem podle směrnic stavebních úřadů v Dubai. Tyto inspekce byly prováděny v průběhu deseti dní a vztahovaly se na všechny výtahy, jejich všechny funkce a připojení.

Podle M. J. Mohameda Iqbala
Otištěno se souhlasem vydavatele Elevator World Roberta S. Caporale, MSc

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.