Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Energeticky šetrné Národní divadlo - záznamy přednášek

Doposud pravděpodobně nejzajímavějším projektem řešeným metodou EPC v České republice je projekt v Národním divadle v Praze. Naši čtenáři mají nyní možnost shlédnout přednášky ze semináře Energeticky šetrná divadla, který proběhl 18. května 2010 v Národní technické knihovně.

Doposud pravděpodobně nejzajímavějším projektem řešeným metodou EPC v České republice je projekt v Národním divadle v Praze. Realizace základní části projektu proběhla v roce 2007 a zahrnovala mimo jiné velmi zajímavou kombinaci opatření souvisejících s využitím odpadního tepla. O rok později byl projekt rozšířen o instalaci střešní hydroizolace s fotovoltaickými články na provozní budově a o další rok později došlo k dalšímu rozšíření o instalaci stejných opatření na budově Nové scény a dalších opatření v oblasti osvětlení a spotřeby vody. Celkové investiční náklady série opatření dosáhly výše přes 41 miliónů korun. Délka smluvního vztahu je na 10 let a úspory energie dosahují oproti očekávaným 22% více než 33% původní spotřeby.

Především tento projekt byl hlavním tématem semináře zabývajícího se metodou EPC, který se uskutečnil dne 18. května 2010 v Národní technické knihovně. Na semináři postupně vystoupili:

  1. PhDr. Ondřej Černý, ředitel Národního divadla - úvodní slovo semináře

  2. Miroslav Růžička, zástupce technicko-provozního ředitele pro THS Národního divadla - přednáška na téma "Projekt rekonstrukce budov Národního divadla za využití metody EPC".

  3. Ing. Vladimír Sochor - ekonomický ředitel společnosti SEVEn - přednáška na téma "Průběh veřejné soutěže při uplatnění energetických služeb s garantovanou úsporou (EPC) ve veřejném sektoru". SEVEn, Středisko pro efektivní využívání energie, je nezisková konzultační společnost. Ve své činnosti se zaměřuje na poradenství v oblasti rozvoje podnikání a ekonomicky efektivního využívání energie. Ing. Vladimír Sochor připravil pro TZB-info sérii článků zaměřenou na problematiku EPC.
    Metoda EPC a její uplatnění I.
    Metoda EPC a její uplatnění II.
    Metoda EPC a její uplatnění III.

  4. Ing. Ivo Slavotínek, předseda představenstva a ředitel společnosti Enesa a.s. - přednáška na téma "Projekt EPC v Národním divadle, aneb snížení nákladů s garancí". Enesa patří mezi společnosti pracující v oboru energetických úspor průmyslových podniků, zdravotnických zařízení, škol a jiných velkých objektů, a to především se zaměřením na projekty EPC.

  5. Ing. Michal Staša - konzultant ve společnosti SEVEn - přednáška na téma "Projekt šetrného osvětlení v ND".

  6. Miroslav Růžička, zástupce technicko-provozního ředitele pro THS Národního divadla - přednáška na téma "Replikace projektu EPC" ve Stavovském divadle.

Záznamy přednášek uveřejněny s laskavým svolením autorů a České rady pro šetrné budovy.




PhDr. Ondřej Černý, ředitel Národního divadla - úvodní slovo semináře


Miroslav Růžička, zástupce technicko-provozního ředitele pro THS Národního divadla
přednáška na téma "Projekt rekonstrukce budov Národního divadla za využití metody EPC"


Ing. Vladimír Sochor - ekonomický ředitel společnosti SEVEn
přednáška na téma "Průběh veřejné soutěže při uplatnění energetických služeb s garantovanou úsporou (EPC) ve veřejném sektoru"


Ing. Ivo Slavotínek, předseda představenstva a ředitel společnosti Enesa a.s.
přednáška na téma "Projekt EPC v Národním divadle, aneb snížení nákladů s garancí"


Ing. Michal Staša - konzultant ve společnosti SEVEn
přednáška na téma "Projekt šetrného osvětlení v ND"


Miroslav Růžička, zástupce technicko-provozního ředitele pro THS Národního divadla
přednáška na téma "Replikace projektu EPC" ve Stavovském divadle.
 
 
Reklama