Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zkoušky z profesní kvalifikace je nutné obnovovat – termíny zkoušek se slevou

Povinné zkoušky z profesních kvalifikací pro Kotlíkové dotace a Novou Zelenou úsporám mají za sebou prvních 5 let. Řadě topenářů a instalatérů tak končí jejich platnost a je nutné je na další 5leté období obnovit.

Zkoušky je nutné absolvovat, chcete-li montovat jakékoliv dotované zdroje tepla a elektřiny, které využívají OZE: kotle na biomasu, kamna na biomasu, solární termické systémy, fotovoltaické systémy a tepelná čerpadla.

Zkouška z profesní kvalifikace se skládá z praktické a teoretické části, přičemž teoretická část sestává z písemného testu a ústní zkoušky. Zkoušce předchází školení formou kurzu.

Přihlášení na zkoušku

Typy zkoušek z profesních kvalifikací:

Topenář – montér kotlů na biomasu (36-149-H)

Tato zkouška platí pro instalace veškerých kotlů na dřevo, pelety, štěpku a jiné druhy biomasy.

Instalatér soustav s tepelnými čerpadly a mělkých geotermálních systémů (26-074-M)

Zkouška zahrnuje všechny typy tepelných čerpadel, tedy tepelná čerpadla vzduch/voda, vzduch/voda a země/voda.

Instalatér solárních termických soustav (23-099-M)

Profesní kvalifikace platí pro instalace plochých i trubicových solárních (slunečních) kolektorů.

Topenář montér kamen na biomasu s teplovodním výměníkem (36-148-H)

Tato zkouška platí pro instalace teplovodních kamen, krbových vložek a dalších interiérových zdrojů tepla využívajících biomasu, např. v rámci Nové zelené úsporám.

Elektromontér fotovoltaických systémů (26-014-H)

Zkouška z profesní kvalifikace je potřebná pro instalace fotovoltaických panelů a souvisejících systémů.


Termíny zkoušek z profesních kvalifikací

Termíny zkoušek jsou vyhlašovány průběžně s opakování cca 2x do měsíce, přihlášení je přes tento formulář.

Cena zkoušek z profesních kvalifikací

Základní cena za zkoušku činí 5 000 Kč. Pro žadatele, kteří si obnovují platnost zkoušek (již zkoušky z profesní kvalifikace v minulosti složili) nabízíme partnerskou slevu 2 000 Kč. Slevu získá každý „opakující“ uchazeč po zapsání slevového kódu „TZBINFO“ do políčka Účastnický kód v přihlašovacím formuláři. Cena se tím sníží na 3 000 Kč.

Jak složení zkoušek zefektivnit?

Naše autorizovaná zkušebna je vybavena veškerými typy zařízení a umožňuje složit všechny potřebné druhy zkoušek z profesních kvalifikací pro topenáře a instalatéry. Zkoušky lze tedy efektivně slučovat. Zkušebna se nachází na adrese U Kapličky 1055 v Kostelci nad Orlicí ve firmě Rojek.

Zkouškami už prošlo více jak 3 000 topenářů a instalatérů, tým příjemných školitelů a zkoušejících se těší na Vaši návštěvu. Bonusem pro každého absolventa je zápis zdarma v národním vyhledávači držitelů těchto zkoušek a osob oprávněných pro kontroly kotlů na www.topenaridotace.cz.


Česká peleta, z.s.p.o.
logo Česká peleta, z.s.p.o.

Národní asociace Klastr Česká peleta zastupuje na českém a slovenském trhu stovku firem. Jsou jimi výrobci a prodejci kotlů a kamen na dřevo a dřevní pelety, výrobci a distributoři pelet, briket, dřeva a štěpky. Je poskytovatelem mezinárodní certifikace ...