Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Okapový systém Lindab Rainline inovuje detaily

Lindab stále inovuje systém Lindab Rainline z prvotřídní švédské oceli, který je po léta jedničkou na českém trhu s okapy. Nyní prošel inovací žlabový hák s příchytným jazýčkem, do něhož se okapy upevňují. Díky tomu je okap celkově pevnější, snadněji se montuje a lépe vypadá.

„Tento typ háku jsme upravili, aby vycházel vstříc našim zákazníkům a v duchu motta Lindabu ´Zjednodušujeme výstavbu´ jim montáž okapů ještě více usnadnil. Právě drobnosti u jednotlivých prvků okapového systému jsou často rozhodující pro bezvadnou funkčnost, téměř nulovou údržbu a dlouhou životnost okapů. Proto se snažíme Lindab Rainline v detailech neustále inovovat,“ vysvětluje Marek Dítě, produktový manažer Rainline v oblasti Stavební komponenty společnosti Lindab s. r. o.

Inovovaný žlabový hák systému Lindab Rainline
Inovovaný žlabový hák systému Lindab Rainline

Pro větší pevnost je spodní část háku nyní profilovaná. Aby se lépe montoval, zvětšil Lindab rozteč mezi jednotlivými kotvícími otvory. Přední plechová spona pro upevnění žlabu je nyní osazena z přední části háku, což eliminuje zvedání žlabu při instalaci. Osazení do šňůrky usnadňuje označení středu háku. Ty, kdo si potrpí na estetickou vytříbenost, potěší nýt pro upevnění plechové spony, který je nyní v barvě háků. Barevný sortiment okapového systému Lindab Rainline je přitom velmi široký: vybírat si je možné z mnoha barevných odstínů od antické bílé přes cihlově červenou až po hnědou a černou.

 
Ilustrační fotografie systému Lindab Rainline
Ilustrační fotografie systému Lindab Rainline
Ilustrační fotografie systému Lindab Rainline

Okapový systém Lindab Rainline nabízí bezvadnou funkčnost, téměř nulovou údržbu a dlouhou životnost okapů

www.lindab.cz
www.lindabstrechy.cz
www.okapyprovas.cz


Lindab střešní krytiny
logo Lindab střešní krytiny

Lindab je mezinárodní skupina se sídlem ve Švédsku, která vyvíjí, vyrábí a prodává výrobky pro stavebnictví z ocelového plechu: lehké střešní krytiny, okapové systémy, bezpečnostní prvky střech, trapézové plechy, systémy pro opláštění budov a konstrukční ...