Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Odstraňování sněhu ze střech

Sněhová nadílka, která zasypala Prahu, by neměla zaskočit majitele budov, nemovitostí, bytových a rodinných domů. Ti jsou zodpovědní za škody spáchané padajícím sněhem ze střech.

Zvyšuje se riziko padajícího sněhu ze střech

Sněhová nadílka, která zasypala Prahu v posledních dnech, sice vyhovuje sáňkařům, ale neměla by zaskočit majitele budov, nemovitostí, bytových a rodinných domů. Majitelé jsou totiž zodpovědní za škody spáchané padajícím sněhem ze střech a mohou při zanedbání svých povinností platit nemalé pokuty. Odstranění sněhu by navíc neměli majitelé nechávat na poslední chvíli.

Do likvidace sněhové nadílky na střechách by se majitelé neměli ovšem pouštět sami. Postupné odtávání sněhu vede k odpadávání i několika kilových kusů ledu a sněhu, které ohrožují chodce pod střechou, a hlavně samotné obyvatele bytových domů. S bezpečným odstraněním sněhu ze střech vám nejlépe pomůžou profesionálové na výškové práce STARWORK.

Sníh a led na střechách není problém jen pro chodce procházející kolem budov. Příval sněhu posledních dní vytvořil na některých střechách bytových domů společně s ledem zátěž o hmotnosti až několika tun. Na tak velkou zátěž není většina starých krovů a střešních konstrukcí (mnohdy desítky let starých) pražských bytových domů stavěna. Dochází tak k poškození střešních nosných konstrukcí, zhoršení funkčnosti střechy, zatékání a dalším vadám, které mohou snížit životnost střechy.

Podívejte se na profesionální odstraňování sněhu ze střechy bytového domu v Praze týmem STARWORK.


STARWORK z lana cokoliv s.r.o.
logo STARWORK z lana cokoliv s.r.o.

STARWORK je tým profesionálů, který se specializuje na výškové práce a stavební práce ve výškách z lana, lešení a v těžko dostupných terénech. Jsme experti na Fasády, Střechy, Montáže a Sanace.

 
 
Reklama