Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Mobilní požárně bezpečnostní stanice

Zajištění požární ochrany a BOZP na pracovišti i při pořádání akcí, kterých se účastní velký počet osob, podléhá velkým nárokům kladených na zaměstnavatele, zhotovitele staveb a obce.

Při pořádání venkovních akcí ustanovuje pořadatel k zajištění požární bezpečnosti akce preventivní požární hlídku. Plán BOZP je jedna z povinností zadavatele stavby, pokud se jedná o projekt určité velikosti, délky či nebezpečnosti. Ke splnění požadavků PO a BOZP byl vyvinut systém mobilních požárně bezpečnostních stanic, pomocí kterých je možné zajistit rychlou lokalizaci případného požáru nebo jiného nebezpečí, splnění požadavků na počet a rozmístění hasicích přístrojů nebo prostředků pro ochranu zdraví. Tyto stanice doplní také vybavení preventivní požární hlídky a umožní jí prvotní zásah pro ochranu života, zdraví a majetku.

Mobilní stanice lze osadit na míru dle konkrétního účelu vhodnými typy hasicích přístrojů a lékárniček s volitelnou variabilitou vnitřních náplní dle specifických potřeb. Zároveň lze stanici rozšířit o externí defibrilátor a oční sprchu.

Díky bezdrátovému adresnému systému lokalizace vzniku požáru lze také systém rozšířit i o detektory kouře a tlačítkové hlásiče, umístěné mimo mobilní požárně bezpečnostní stanici včetně dálkového monitoringu. Tím se vytvoří systém rychlého varování při vzniku požáru, který výrazně zkrátí dobu zpozorování a prvotního hasebního zásahu a zároveň dobu příjezdu jednotek požární ochrany.

Další možností využití mobilní stanice jsou i vnitřní prostory, kde jsou prováděny činnosti se zvýšeným nebo vysokým požárním nebezpečím – průmyslové haly, prostory, kde probíhají např. svářečské práce a mnoho dalších.


FLAMTECH, spol. s r.o.
logo FLAMTECH, spol. s r.o.

Firma FLAMTECH nabízí protipožární rozvaděčové skříně a protipožární systémy německé firmy Celsion Brandschutzsysteme GmbH, které, kromě parametrů EI a EW, zaručují i zachování funkce požárně bezpečnostního zařízení v časovém rozsahu 30 a 90 minut. ...

 
 
Reklama