Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rok 2017 se značkou Dakon

Tradiční výrobce kotlů na tuhá paliva uvede v průběhu roku 2017 na český trh hned několik novinek – tradiční ocelový kotel, automatický kotel v 5. emisní třídě a peletkový automat. Všechny kotle splňují přísné podmínky Ekodesignu a budou poprvé představeny na veletrhu Infotherma v Ostravě. Stánek značky Dakon najdete v hale NA2 pod číslem 200.

Nový univerzální ocelový kotel Dakon DOR 4F
Nový univerzální ocelový kotel Dakon DOR 4F

Nový ocelový kotel DOR 4F na hnědé uhlí

Léty prověřená kvalita v novém kabátě

Nový univerzální ocelový kotel Dakon DOR 4F o výkonu 14, 18 a 24 kW pro spalování hnědého uhlí je postaven na základech léty prověřeného kotle DOR F. Odhořívací způsob spalování paliva umožňuje dosáhnout nízkých hodnot emisí, vysoké účinnosti spalování a jednoduché regulace výkonu. Bezpečnost provozu a ochrana proti přehřátí kotle je zajištěna integrovanou chladicí smyčkou.

Pro vyšší účinnost má nová DOR 4F více izolace a tedy nižší tepelné ztráty opláštěním, navíc obsahuje více šamotových cihel ve spalovacím prostoru a také více vířičů spalin (ekonomizérů). Kotel je také těsnější, např. nově je na přikládacím poklopu aretační růžice, kotel tak nepřisává vzduch v nežádoucích místech, čím se zvyšuje efektivita spalování. Výsledkem těchto úprav je vysoká účinnost spalování a kotle jako celku. Kotel si přitom zachovává všechny vlastnosti, jako jeho předchůdce. Tedy kvalitu ocelového kotle na hnědé uhlí s ručním přikládáním a použitelnost i pro samotížný provoz bez jakékoliv elektroniky.

Nový automatický kotel DOR 5N Automat

Automatický kotel DOR 5N Automat
Automatický kotel DOR 5N Automat

Pohodlné vytápění Vašeho domova

Nový ocelový kotel DOR 5N Automat s automatickým doplňováním paliva je určen pro spalování hnědého uhlí a dřevěných pelet. Kotel je dodáván ve dvou výkonových řadách 5-17 kW a 8-25 kW, je tedy vhodný i pro domy s nízkými tepelnými ztrátami.

Kotel je vyráběn v pravolevém provedení, takže to, zda zásobník bude namontován vlevo nebo vpravo od kotle, lze zvolit až na místě instalace a přizpůsobit tak situaci v kotelně, nerovnosti podlahy je možno korigovat stavitelnými nohami. Zásobník o objemu 210 litrů je dimenzován na 3 denní provoz bez nutnosti doplňování paliva. Objem zásobníku můžete ještě zvětšit pomocí dodávaného nástavce, čímž se prodlouží doba hoření přibližně o 2 dny. Kotel tak zaručuje komfortní provoz bez nutnosti častého přikládání paliva.

Nový ocelový kotel DOR 5F Pelety

Ocelový kotel DOR 5F Pelety
Ocelový kotel DOR 5F Pelety

Peletkové vytápění s tradicí

Nový ocelový kotel DOR 5F Pelety je spojením tradičního kotle DOR 4F a peletkového hořáku. Je dodáván ve výkonovém provedení 5,5-18 kW a 7,2-24 kW a je tedy vhodný i pro domy s nízkými tepelnými ztrátami.

Pravé či levé umístění zásobníku na pelety lze zvolit až na místě instalace a přizpůsobit tak aktuálnímu prostoru kotelně. Zásobník paliva je možné jednoduše vyčistit pomocí klapky pro oddělení pelet. Příprava pro čištění hořáku stlačeným vzduchem pro zvýšení komfortu obsluhy je již zahrnuta v základní verzi.

Podávání paliva je zajištěno dvěma nezávislými podavači. Vnější podavač zajišťuje dostatečné množství paliva pro hořák ze zásobníku. Vnitřní podavač dávkuje palivo podle požadovaného výkonu hořáku do spalovacího prostoru. Bezpečnost provozu hořáku je zajištěna několika bezpečnostními prvky – např. dva bezpečnostní termostaty a záložní baterie pro zajištění vyhoření paliva v případě výpadku elektrického napájení.

 
 
Reklama