logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Zvlhčovač EVAP – optimalizace vlhkosti prostřednictvím centrálního větrání Brink

Vzhledem k tomu, že v zimním období venkovní vzduch obsahuje málo vlhkosti, může dojít k vysoušení vzduchu v domácnosti se všemi důsledky. Firma Brink nabízí vhodné řešení pro optimalizaci vlhkosti v domě v podobě zvlhčovače EVAP, který se instaluje do rozvodu systému centrálního větrání. Zvlhčovač Brink EVAP vytváří komfortnější a zdravější prostředí.

Energeticky efektivní zvlhčování

Brink EVAP je bezpečný a energeticky účinný zvlhčovač vzduchu. Pracuje na základě přirozeného principu odpařování vody (adiabatický proces). Suchý vzduch proudí skrz matrici absorbující vodu a odpařuje vodu z jejího vlhkého povrchu, čímž se zvyšuje jeho vlhkost. V případě potřeby je sepnut vestavěný ohřívač, který zvýší teplotu a kapacitu vzduchu. Tento proces je velmi efektivní a spotřebovává velmi málo energie. Zvlhčovač EVAP pracuje zcela automaticky a tiše. Jeho funkci můžete upravit pomocí ovladače EVAP Controler.

Přednosti

  • Zvýšení komfortu bydlení
  • Plně automatický provoz
  • Bezpečný provoz
  • Snadná instalace a údržba
  • Vhodné pro všechny typy centrálních větracích jednotek

Bezpečnost

Zvlhčovač Evap je napojen přímo na rozvod studené vody a je vybaven filtrem LegioSafe, který je integrován ve výměnné kazetě. Voda ve zvlhčovači necirkuluje, ale je odváděna do odpadu. I v době, kdy není požadavek na zvlhčení, je zvlhčovač periodicky po několika hodinách propláchnut vodou. Zvlhčovací matrice zvlhčovače je konstruována tak, aby docházelo k odpařování z jejího povrchu a netvořily se za zvlhčovačem kapky. Objem přiváděné vody je omezený, aby nemohlo dojít k nadměrnému zvlhčení.

Instalovaný Evap
Instalovaný Evap
Technické parmetry
Rozměry258 x 344 x 340 mm
Maximální kapacita zvlhčení0 - 4 l/h
Spotřeba energie (max)800 W
Maximální spotřeba vody5 l/h
Tlak přívodní vody> 1,5 bar
Vývod odpadØ 15 mm
Maximální vzduchový výkon600 m3/h
Připojovací vzduchové potrubíØ 150 - 200 mm

Instalace

Zvlhčovač Brink EVAP se instaluje ve vodorovné poloze přímo do potrubí přívodního čerstvého vzduchu z větrací jednotky do domu. Zvlhčovač je vybaven vlastní regulací a připojuje se na elektřinu, přívod vody a odpad.

Evap zvlhčovač
Evap zvlhčovač


Údržba

Zvlhčovač EVAP nevyžaduje žádnou zvláštní údržbu. Údržba se omezuje na roční prohlídku a pravidelnou výměnu kazety se zvlhčovací matricí a filtrem Legiosafe. Životnost kazety je omezena počtem spínacích cyklů, které jsou odvislé od požadované úrovně zvlhčení. Pro běžné stavby a požadavky by měla životnost kazety odpovídat 2 rokům. Životnost kazety může být dále zkrácena nižší čistotou vody a vyšší tvrdostí vody. Po výměně nové kazety je zvlhčovač opět připraven a plně funkční.

Evap zvlhčovač s kazetou
Evap zvlhčovač s kazetou



ŠTORC TZB s.r.o. - oficiální dodavatel větrání BRINK a UBBINK pro ČR
logo ŠTORC TZB s.r.o. - oficiální dodavatel větrání BRINK a UBBINK pro ČR

Firma Štorc TZB - autorizované zastoupení a importér Raychem a Brink a Ubbink pro ČR. Nabízíme komplexní systém větrání se zpětným získáváním tepla Brink a Ubbink, podlahové vytápění Raychem, regulace, ochrana potrubí, okapů a ploch před ledem a sněhem, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.