logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Funkce a přednosti rekuperačního/větracího systému recoVAIR

Pro použití v jednogeneračním rodinném domě má značka Vaillant k dispozici čtyři varianty s objemovým průtokem vzduchu 260 m3 nebo 360 m3 za hodinu.

Ve vzduchotěsně tepelně izolované budově má větrání obytného prostoru za úkol zajistit dostatečnou výměnu vzduchu ve čtyřech stupních:

  1. trvalé větrání k ochraně před vlhkostí
  2. redukované větrání při nepřítomnosti uživatele
  3. jmenovité větrání při běžném užívání
  4. intenzivní větrání k likvidaci špičkové zátěže způsobené vařením, praním atd.

Rekuperační jednotka recoVAIR plní tento úkol prostřednictvím centrální jednotky. Spotřebovaný vzduch z místností se odvádí kontinuálně ven a z venkovního prostředí se přivádí čerstvý vzduch. Díky automatickému zpětnému získávání tepla (rekuperaci) lze přitom dosáhnout značné úspory energie.

Centrální ventilační jednotka určená k výměně vzduchu se zpětným získáváním tepla (rekuperací) je připojena na systém kanálů k odvádění vzduchu. Přívodními větracími otvory se do obývacích pokojů a ložnic přivádí čerstvý vzduch. Spotřebovaný vzduch z kuchyně, koupelny a WC se odvádí odtahovými ventily. V místnostech, které leží mezi těmito dvěma zónami (např. na chodbách a na schodištích) dochází k přechodu proudů vzduchu z přivětrávací zóny do odvětrávané zóny. Tyto části domu se označují jako přepouštěcí zóny. Takovým způsobem se dosahuje provětrání celého domu.

Bližší informace o rekuperačních jednotkách Vaillant včetně kontaktů na obchodně-technické zástupce.


Tepelná čerpadla Vaillant
logo Tepelná čerpadla Vaillant

Značka Vaillant patří k předním výrobcům tepelné techniky v Evropě již od roku 1874. Její sortiment zahrnuje kondenzační kotle, tepelná čerpadla, rekuperační jednotky, zásobníky TV, solární systémy a regulační techniku. Vaillant klade velký důraz zejména ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.