logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Synergie oborů na veletrhu FOR ARCH přináší větší zájem vystavovatelů

Mezinárodní stavební veletrh FOR ARCH se uskuteční v PVA EXPO PRAHA v Letňanech 18. – 22. září 2018. Pokračovat bude Technologické fórum, z dalších akcí například prezentace Stavba roku, konference Požární bezpečnost aj. Nárůst návštěvnosti má vliv na zájem vystavovatelů, počet přihlášek vzrostl o 65 % oproti roku 2017.

V tuto chvíli máme o 65 % více přihlášek vystavovatelů než v předchozím srovnatelném období. Dělá nám radost i to, že se rovným dílem hlásí hrubá stavba a části stavby jako schody, dveře, elektro, vytápění, bazény a další,“ říká Matěj Chvojka, ředitel OT stavebnictví a pokračuje: „Vytváří se tak zajímavá a pestrá nabídka pro návštěvníky a samozřejmě víme, že nárůst návštěvníků v roce 2017 vystavovatelé ocenili.

Loňský první ročník Technologického fóra navštívilo přes 200 účastníků a mezi hlavními tématy byly dopady novely stavebního zákona. Zkrácení povolování velkých staveb o jednu třetinu, u malých dokonce o jednu polovinu, na fóru avizovala tehdejší ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová. V září 2018 tak již budeme mít možnost zhodnotit, zda se záměr novely daří naplňovat.

Druhým tématem byl BIM. Zde bychom rádi letos přinesli více praxe a využili toho, že na veletrhu máme zastoupeny všechny stavební obory. BIM je jistota budoucnosti, je o provázání informací o budově a největší stavební veletrh v ČR se tak musí popasovat s výzvou podpořit projektanty, realizační firmy i výrobce na této cestě. A také chceme ukázat, že BIM není vize, ale realita.

Samozřejmě do Technologického fóra realita roku 2018 přinese další aktuální témata. Například loňské přihlášení ČR k Pařížské klimatické dohodě znamená v praxi další zvyšování energetické účinnosti, rozvoj elektromobility nebo udržení vody v krajině či využití dešťové vody, upřesnil na přelomu roku ve zpravodaji MŽP ministr životního prostředí Brabec. Úkolem veletrhu FOR ARCH 2018 bude zabývat se důsledky pro stavebnictví. Nechcete čekat na FOR ARCH a myslíte na ochranu životního prostředí, kudy chodíte? Zúčastněte se soutěže, kterou vyhlásila Evropská agentura pro životní prostředí a vyhrajte 1000 EUR. Informace najdete na stránkách MŽP.

Někdy opomíjenou součástí stavebnictví a bydlení je problematika nakládání s odpady, proto upozorňujeme i na nomenklaturu likvidace a recyklace odpadů. Oborem hýbe skutečnost, že Čína fungovala desetiletí jako světový likvidátor odpadu. Teď se rozhodla, že s tím skončí – ale svět na to není vůbec připraven. Například z EU putuje do Číny na recyklaci až 87 % plastu z Evropské unie. Na tom, že se se jedná o téma důležité i pro naše obory, nic nemění ani fakt, že podle práce ekologů z University of California nejkratší využívání plastu je v sektoru obalů – plast v něm vydrží v oběhu asi rok a stavebnictví je jedním z oborů, kde plasty vydrží nejdéle v užitku.

Ačkoliv se podle výzkumu SANEP z listopadu 2017 bezpečně cítí v souhrnu 78 % obyvatel ČR, podle 74,5 % dotázaných existuje obava z narůstajících bezpečnostních rizik. Bezpečnost budov hraje určitě důležitou úlohu, a tak v loňském roce nový obor Zabezpečení letos nabírá na síle. Loňské dvě akce o kamerách a Jak bezpečněji bydlet společně s aktivní prezentací Policie ČR a firem s výrobky z tohoto oboru rozhodně zaujaly a máme na co navazovat.

V rámci veletrhu se opět uskuteční také oblíbená Soutěžní přehlídka stavebních řemesel SUSO, tentokrát s novými obory a zajímavým přesahem na sobotu pro širokou veřejnost.

Vystavovatelé oceňují komfortní prostory a zázemí veletržního areálu PVA EXPO PRAHA, který nabízí služby i pro ty nejnáročnější prezentace. Společnost ABF, a.s. patří mezi nejvýznamnější organizátory veletrhů v České republice a letos připravuje již 29. ročník veletrhu FOR ARCH. Členění veletrhu představuje přes devět set položek v pěti hlavních oborech: Stavební prvky a materiály, Elektrotechnika a zabezpečení, Vytápění, Dřevostavby a BAZÉNY, SAUNY & SPA. Výstavní plochy se rychle zaplňují. Neváhejte a zjistěte si všechny výhody účasti u obchodního týmu veletrhu FOR ARCH.

Veletrh FOR ARCH 2018 očekává kolem osmdesáti tisíc návštěvníků
Veletrh FOR ARCH 2018 očekává kolem osmdesáti tisíc návštěvníků

ABF, a.s.
logo ABF, a.s.

Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi nejvýznamnější organizátory výstav a veletrhů v České republice. Svými veletrhy vytváří prostředí pro prezentaci nejnovějších výrobků, technologií a služeb. Během doby se naše veletrhy staly místem pro ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.