logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Tepelná čerpadla na výstavě For Arch – co Vás zajímalo aneb nejčastější dotazy

Máme za sebou další ročník oblíbené výstavy ForArch. Pro nás jsou výstavy vzácnou příležitostí kdy se s Vámi může osobně setkat a mluvit o tom co Vás zajímá a zároveň stát vedle diskutovaného tepelného čerpadla. Většina dotazů se dá zodpovědět po telefonech a emailech, ale není nad to, když máte zároveň možnost prohlédnout si tepelné čerpadlo o které se zajímáte „in natura“.

Máme za sebou další ročník oblíbené výstavy ForArch. Pro nás jsou výstavy vzácnou příležitostí kdy se s Vámi může osobně setkat a mluvit o tom co Vás zajímá a zároveň stát vedle diskutovaného tepelného čerpadla. Většina dotazů se dá zodpovědět po telefonech a emailech, ale není nad to, když máte zároveň možnost prohlédnout si tepelné čerpadlo o které se zajímáte „in natura“.

Na výstavě jsme představili celkem 5 modelů. Tepelné čerpadlo země-voda TERRA NEO s modulovaným výkonem, vzduch-voda pro vnitřní instalaci AMBIENT a pak tři modely pro venkovní instalaci. Celonerezový ARCTIC pro chladnější oblasti, nejprodávanější ECONOMIC a invertorové tepelné čerpadlo DYNAMIC s vysokým výkonem.

A nyní již k Vašim nejčastějším dotazům.

Čí to jsou tepelná čerpadla?

Firma PZP je český výrobce a tepelná čerpadla vyrábíme již od roku 1994, kdy jsme představili první tepelné čerpadlo země-voda s pístovým kompresorem. Dnes už by toto čerpadlo nemělo na trhu žádnou šanci, ale pro nás je to významný milník, který odstartoval čtvrt století výroby tepelných čerpadel v Čechách.

Odkud jste?

Výrobní prostory máme ve východních Čechách v Orlických horách. V našem obchodní oddělení máme čtyři obchodně technické zástupce, kteří mají na starosti určitou část české republiky. Ti jsou zodpovědní za komunikaci s vámi, zpracování nabídek a následnou realizaci ve spolupráci s montážními firmami.

Jak zajišťujete servis?


Servis podobně jako ostatní výrobci a dovozci zajišťujeme přes proškolené firmy v jednotlivých částech republiky. Kromě toho máme tým našich servisních techniků, a proto jsme schopni garantovat rychlou reakci na Vaše potřeby. Navíc je Všem majitelům tepelných čerpadel PZP k dispozici servisní linka +420 733 166 183, kde můžete nejen nahlásit požadavek na servisní zásah tak si nechat poradit s nastavením a podobně.

Můžu tepelné čerpadlo ovládat přes internet?

V dnešní době by ovládání přes internet mělo patřit k běžnému standardu. Všechny modely tepelných čerpadel PZP již mají přípravu pro online připojení a žádné další poplatky nejsou zapotřebí. Díky tomu máte čerpadlo vždy pod kontrolou. Navíc můžete umožnit přístup i našim servisním technikům pro případné analýzy a aktualizaci softwaru.

Je lepší invertor nebo klasické čerpadlo ON/OFF?

Jednoduchá otázka, ale nejednoznačná odpověď. Invertorová čerpadla dosahují na základě norem jednoznačně lepší účinnosti. Na druhé straně, klasická čerpadla jsou konstrukčně jednodušší a za topnou sezónu budou mít „na tachometru“ natočeno méně motohodin. My zájemcům nabízíme i porovnání provozních nákladů, které napoví, ale konečné rozhodnutí bude hodně záležet na Vašich preferencích.

Musím mít akumulační nádobu?

Měli byste mít. Akumulační nádoba trochu mate svým názvem, protože funkce akumulace energie zde nemá prakticky žádný význam a důvod. Aktuální sazba D57 umožňuje provoz tepelného čerpadla 24 hodin. Její hlavní význam je v tom, že optimalizuje chod tepelné čerpadla, a to má mnohem větší přínos než pár tisíci korun ušetřených při instalaci.




To je takhle velké?

Ano, je a má to svoje důvody. Mohli bysme vyrobit menší tepelné čerpadlo, ale zde víc, než kde jinde platí, že každá mince má dvě strany. Naše tepelná čerpadla jsou relativně rozměrná zejména kvůli optimálně dimenzovanému výparníku. Větší rozteč mezi lamelami má pozitivní vliv na hlučnost – uvědomme si, že například deseti kilowattové čerpadlo prožene za hodinu provozu 5.000 kubických metrů vzduchu a uznejte, to není rozhodně málo. Díky tomu může ventilátor běžet na nižší otáčky což je další příspěvek pro snížení hlučnosti a delší životnosti ventilátoru. V neposlední řadě čerpadlo s větším výparníkem lépe a rychleji odtává a tím výrazně šetří energii.

Kolik mě to bude stát?

Instalace tepelného čerpadla až na naprosté výjimky nepředstavuje investici pouze do tepelného čerpadla. S tím souvisí i instalace zásobníků na ohřev teplé vody, oběhová čerpadla, ventily, bivalentní zdroj tepla, atd. Proto je pro Vás nejjednodušší nechat si zpracovat nabídku na kompletní instalaci, ne pouze na tepelné čerpadlo, protože tím to nekončí. My to víme a proto jednáme s našimi dodavateli tak abychom Vám mohli nabídnout výhodné sestavy tepelných čerpadel PZP a ostatních příslušenství.

Je možné, že jsme na něco zapomněli, neváhejte a zeptejte se nás. Vaše dotazy rádi zodpovíme.


PZP HEATING a. s.
logo PZP HEATING a. s.

Největší výrobce tepelných čerpadel v České republice již 30 let. Nabízí kompletní sortiment tepelných čerpadel, tzn. systémy vzduch-voda, země-voda a voda-voda. Zařízení jsou postavena na bázi nejvyšší kvality a z tohoto důvodu je na ně poskytována plná ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.