logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Nejširší nabídka tepelných čerpadel pro rodinné domy

Za téměř 25 let kdy se firma PZP HEATING a.s. zabývá vývojem a výrobou tepelných čerpadel jsme zaznamenali různé trendy. Na počátku jsme vysvětlovali co je tepelné čerpadlo, jak funguje, jak je možné, že topí, i když mrzne, a podobně. Dnes je situace jiná, zákazníci vědí, že chtějí tepelné čerpadlo a vědí proč.

Máme za sebou i období, kdy se nám někteří importéři pokoušeli vnutit myšlenku, že jediné správné tepelné čerpadlo je systém země-voda. Varianta země-voda zcela jistě není špatné řešení a nabízíme několik modelových řad, které se liší hlavně svou výbavou, nicméně vzhledem k nárokům na prostor a komplikovanost instalace většina investorů má zájem o systém vzduch-voda.

Mohlo by se tedy zdát, že teď už je výběr tepelného čerpadla hračkou, ale opak je pravdou. Nyní musí investor rozhodnout, zda to bude klasické čerpadlo (on/off) nebo invertor, vnitřní nebo venkovní provedení, kompaktní konstrukce nebo dělená (split). Opravdu nepotřebuji tak zvanou „akumulační nádobu“ nebo je to jen trik dodavatelů jak snížit nabídkovou cenu. Zda to bude tepelné čerpadlo určené pro rekonstrukce se stávajícími radiátory nebo pro novostavby s podlahovým topením a velkoplošnými radiátory. V neposlední řadě musí vzít v úvahu záruky, jejich rozsah a výjimky, kvalitu zpracování výrobku a reference dodavatele.

Společnost PZP HEATING a.s. vyvinula a vyrábí celkem 5 modelových řad tepelných čerpadel vzduch-voda určených pro rodinné domy. Jednotlivé modely se neliší jen cenou, ale hlavně svým určením. V tomto článku bychom Vám chtěli stručně představit modely PZP určené pro rodinné domy. S výběrem vhodného modelu a potřebného příslušenství Vám ochotně pomohou naši obchodní zástupci, a tak nás kontaktujte buď přímo nebo pomocí poptávkového formuláře.

AWX ECONOMIC

AWX ECONOMIC je v současnosti nejprodávanější model a to zejména díky výhodnému poměru cena/výkon. Jedná se o tepelné čerpadlo určené pro novostavby a rekonstrukce, kde díky zateplení nebo úpravám topné soustavy, není potřeba vysokých teplot v topné soustavě. Nabízí se také ve variantě „pseudo split“ s odděleným výparníkem a propojení s venkovní částí je chladivovým potrubím.

 
AWX ARCTIC

AWX ARCTIC je oproti předchozímu modelu ECONOMIC svým zaměřením určený pro chladné oblasti a starší topné radiátorové soustavy. Nabízí se také ve variantě „pseudo split“ s odděleným výparníkem a propojení s venkovní částí je chladivovým potrubím.

 
AWX COOL

AWX COOL je prémiová verze modelu ECONOMIC, který kromě možnosti chlazení dosahuje lepších energetických parametrů. Nabízí se také ve variantě „pseudo split“ s odděleným výparníkem a propojení s venkovní částí je chladivovým potrubím.

 
AWX DYNAMIC

AWX DYNAMIC je naší odpovědí na poptávku po tepelných čerpadlech s modulovaným výkonem. Tím vzniklo absolutně tiché tepelné čerpadlo s excelentním topným faktorem a kvalitou zpracování pro ty, kteří nechtějí dělat kompromisy.

 
AW SPLIT

AW SPLIT je naše klasika, která vytápí objekty po celé Evropě. Zákazníkům, kteří se rozhodli pro značku PZP, šetří více než 20 let náklady na vytápění. Tepelné čerpadlo a většina technologie uvnitř objektu a vně objektu pouze výparník a ventilátor. Naše čerpadla AW SPLIT šetří náklady na vytápění tisícům domácností, ale s ohledem na velmi dlouhou životnost kompaktních modelů jej volíme spíše pro objekty s velkou tepelnou potřebou.

 

Možná se pro dodavatele musíte rozhodnout zítra nebo Vás jen zajímá řešení a výše investice pro Vaše další úvahy. Bez obav nás poptejte, my v tom rozdíl neděláme.


PZP HEATING a. s.
logo PZP HEATING a. s.

Největší výrobce tepelných čerpadel v České republice již 30 let. Nabízí kompletní sortiment tepelných čerpadel, tzn. systémy vzduch-voda, země-voda a voda-voda. Zařízení jsou postavena na bázi nejvyšší kvality a z tohoto důvodu je na ně poskytována plná ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.