logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

„Plnoletý“ veletrh Střechy Praha 2016

Největším setkáním výrobců, dodavatelů, odborné veřejnosti a zákazníků z oboru střech je každoročně odborný veletrh Střechy Praha. Již 18. ročník se bude konat tradičně v lednu 2016 v PVA EXPO LETŇANY společně s veletrhy Řemeslo Praha a Solar Praha.

Klíčový odborný veletrh Střechy Praha, který je největším setkáním výrobců, dodavatelů, odborné veřejnosti a zákazníků z oboru střech, dosáhne v nadcházejícím roce své „plnoletosti“. 18. ročník se bude konat v tradičním lednovém termínu 21.–23. 1. 2016 v PVA EXPO PRAHA Letňany společně s veletrhy Řemeslo Praha a Solar Praha.

Veletrh zdrojem kvalitních informací

Veletrh se stal nepostradatelným zdrojem informací především pro odborníky, ale i pro širokou veřejnost s výlučným zájmem o střechy, rekonstrukce a úsporné bydlení. Návštěvníky láká stále širší nabídka kompletního sortimentu materiálů a služeb pro realizace střech a také bohatý program konferencí, přednášek a diskusních fór. Čerpat inspiraci mohou též při praktických ukázkách řemesel či při soutěžích o hodnotné ceny. Tradičně budou k dispozici bezplatná poradenská centra, veletržní slevy a především nové trendy a žhavé novinky z oboru. Opakovaně naplněné výstaviště je důkazem, že zájem o tento obor rozhodně neklesá, a společnosti, které zařadily účast do svých marketingových aktivit, mohou být spokojeny.





Novinky 18. ročníku

  • rozšíření veletrhu o další halu, kde bude nově probíhat soutěžní přehlídka stavebních řemesel a množství praktických ukázek nejen stavebních řemesel
  • vyhlášení roku 2016 ROKEM ŘEMESEL a rozsáhlý soubor následných aktivit k tomuto tématu (vyhlásila Asociace malých a středních podniků na živnostníků ČR, partner veletrhu)
  • ocenění za řemeslný počin zástupcům 9 cechů, spolků a sdružení s atraktivním programem
  • rozšíření souběžně probíhajících veletrhů o téma využití dřeva nejen ve stavebnictví, ale ve všech oblastech života
  • fórum Dřevěné konstrukce střech 2016 s prezentací zkušeností ze zahraničí a s novým obsahem (pořádá ČKAIT, odborný partner veletrhu)
  • konference Izolace 2016 s mezinárodní účastí
  • 15. jubileum soutěže Zlatá taška o nejlepší exponáty veletrhu a průřez její historií
  • nová soutěž Pour Féliciter 2016 – 1. ročník soutěže o nejoriginálnější PF 2016, jako součást již zavedené soutěže Střechařský inzerát

Samozřejmě budou pokračovat i tradiční projekty, soutěže a spolupráce s mnoha odbornými instituty v podobě například oblíbených poradenských center pro všechny oblasti výstavby a úspory energií. Výčet nových aktivit zde ještě není kompletní. Další informace o přípravách akce zazní v průběhu podzimu.

Největší české setkání řemeslníků a vyhlášení roku 2016 jako ROKU ŘEMESEL


V rámci 4. ročníku veletrhu pro řemeslo, vybavení a bezpečnost práce řemeslníků Řemeslo Praha bude návštěvníkům k dispozici atraktivní program. Pokračuje projekt Fandíme řemeslu a navíc náš významný partner, Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR, intenzivně pokračuje v ofenzivě na podporu drobných živnostníků a vyhlašuje rok 2016 jako ROK ŘEMESEL. Jeho předkolem bude velká podzimní kampaň, zaměřená na řemesla v regionech a proběhne též slavnostní vyhlášení Roku řemesel na 13. ročníku Dne podnikatelů České republiky (listopad 2015).

Aktivity k projektu na veletrhu:

  • společný stánek řemeslných cechů a svazů
  • přednášky na aktuální témata – kvalita konkrétních řemesel v ČR, trendy v porovnání se zahraničím, jak si vybrat řemeslníka, perspektiva řemesel, změny v legislativě (podnikatelé, OSVČ), změny v Živnostenském zákoně…
  • ukázky práce řemeslníků s nejmodernějšími i tradičními nástroji
  • novinky z oblasti nářadí a dalšího řemeslného vybavení v segmentu profi i hobby
  • vyhlášení Ocenění za řemeslný počin 2015, spojené s vyplácením finanční částky těm, kteří dlouhodobě přispívají k rozvoji řemeslného fortelu a dovednosti
  • soutěž Cechu KPT ČR o nejlepší klempířské, pokrývačské a tesařské dílo
  • historické nářadí v muzejních expozicích
  • poradenství pro drobné a střední podnikatele

V dalších měsících budou akce spojené s Rokem řemesel a řemeslnými aktivitami v jednotlivých regionech pokračovat, včetně dalších kroků pro vylepšení Živnostenského zákona s dopadem na řemeslníky. Součástí bude i řada grantů, publikací, průzkumů spokojenosti spotřebitelů a příprava státních podpor pro zahájení a udržení řemeslné činnosti.

Solar Praha

Veletrh úspor energií Solar Praha je zaměřen především na efektivní využívání obnovitelných zdrojů. Jeho hlavními tématy jsou solární termika, fotovoltaika, biomasa, tepelná čerpadla a kogenerace. Po 12 let je již pevnou součástí veletrhu Střechy Praha. Kromě odborníků cílí na návštěvníky z řad široké veřejnosti, vlastníky a provozovatele veřejných budov, zástupce SVJ a bytových družstev, správce objektů, majitele rodinných domů i zástupce měst a obcí. Doprovodný program zahrne aktuální otázky z oblasti úspor energií, novelu Energetického zákona a zákona o podporovaných zdrojích, opatření na snížení administrativní i finanční zátěže pro malé solární výrobce (připravuje ERÚ ve spolupráci s Českou fotovoltaickou asociací) a další zajímavá témata. K dispozici budou bezplatná poradenská centra pro úspory energií a obnovitelné zdroje energie a též Stavební poradenské centrum s podporou ČKAIT a ČVUT v Praze.

Tak trochu jiný veletrh

Veletrh jako takový je a bude stále jediným komunikačním zdrojem, kde návštěvníci získají na jednom místě a tudíž s obrovskou úsporou času kompletní přehled o daném oboru, mohou si exponáty osahat a odzkoušet a přitom získat ihned odpovědi na své specifické dotazy. Klíčový význam má přímá výměna zkušeností s výrobci, diskuse s experty a navázání nových kontaktů. „U naší akce však vidím ještě jiný rozměr. Věřím, že se mnou budou naši vystavovatelé a partneři souhlasit, když řeknu, že se nám společně podařilo posunout standardní formát veletrhu do jiné dimenze a vytvořit tradici skutečného a největšího svátku střech a střechařů v ČR. Troufám si tvrdit, že i přes obrovskou konkurenci v oboru střech se na každoroční lednové setkání tváří v tvář a diskuzi s kolegy všichni těší a náležitě si tři společné dny v roce užijí. Střechy Praha jsou událostí, kterou by si nikdo z oboru neměl nechat ujít,“ uzavírá Jitka Šefránková, ředitelka veletrhu.

Přihláškové materiály jsou k dispozici na www.strechy-praha.cz. Včasné zaslání vyplněných přihlášek k účasti do 30. 9. 2015 je zvýhodněno nižší cenou za výstavní plochu.

Realizační tým Střechy Praha


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.