logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Janka Engineering dodává unikátní zakázku – majestátní AHU jednotky pro automobilku Jaguar Land Rover

Společnost Janka Engineering je tradičně známa jako spolehlivý a vyhledávaný dodavatel vzduchotechnických a klimatizačních systémů do náročných průmyslových provozů. Není tedy překvapením, že byla prostřednictvím svého obchodního partnera, společnosti GreMi KLIMA, s.r.o. požádána, aby navrhla a zrealizovala vzduchotechnické jednotky pro novostavbu průmyslového provozu automobilové společnosti Jaguar Land Rover Ltd na Slovensku.

Reklama

Na základě předchozích zkušeností s realizací projektů pro výrobní závody Kayaba Pardubice, Hyundai Nošovice nebo Mobis Mošnov začala Janka Engineering jednat o technickém řešení pro uvedený projekt na začátku roku 2016, tedy s dostatečným předstihem, protože bylo potřeba nalézt vhodné řešení pro náročné požadavky projektu.

Závod ve slovenské Nitře se z hlediska vzduchotechniky vyznačuje náročnými požadavky. Vzduchotechnické jednotky musejí dodávat 75 000 m3 za hodinu a musejí splňovat Nařízení komise (EU) č. 1253/2014 o požadavcích na ekodesign větracích jednotek.

Vzduchotechnické jednotky musely být tedy vybaveny rotačním výměníkem pro zpětný zisk tepla. Vzhledem k požadovanému vzduchovému výkonu je průměr rotačních výměníků neuvěřitelných 3700mm.

Odsouhlasení technického řešení pro splnění těchto výjimečně náročných provozních podmínek proběhlo až na počátku roku 2017, kdy společnost Janka engineering obdržela finální objednávku. Protože budou jednotky umístěny na plošinách přímo ve výrobních halách společnosti Jaguar Land Rover Ltd. a možnost jejich případné pozdější manipulace bude omezena další výstavbou musel být před dodávkou samotných jednotek proveden náročný FACTORY TEST, který za přítomnosti zákazníka ověřil nejen jejich vzduchový výkon a energetickou náročnost, ale i akustický výkon zařízení. Až na základě uspokojivého výsledku z tohoto testu byla odsouhlasena dodávka všech zařízení pro výrobní závod v Nitře.

Pro rok 2017 jsou plánovány 2 etapy výstavby, které celkově zahrnují dodávku 29 jednotek s uvedenými parametry. Pro jejich přepravu na místo instalace bude zapotřebí alespoň 100 kamionů.

Společnost Janka Engineering opět dokázala, že díky svému technickému a výrobnímu zázemí a dlouholetým zkušenostem dokáže najít řešení i pro velmi náročné aplikace a to nejen z hlediska výkonu, ale i s důrazem na soulad s platnými legislativními požadavky.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.