logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Protipožární omítka Sibaterm Outdoor získala Evropské technické schválení

Protipožární omítka Sibaterm Outdoor zaváděná v současnosti na evropský trh obdržela před nedávnem Evropské technické schválení (ETA) dle ETAG 018 – 1 a 3 a doplňuje tak protipožární omítku Knauf Vermiplaster. Tím byl završen několikaletý vývoj protipožárních omítek firmy Knauf v České republice.

Protipožární omítka Sibaterm Outdoor je lehčená omítka na bázi cementu vyvinutá speciálně pro protipožární ochranu ocelových nosných konstrukcí (sloupů, nosníků) v interiéru, a hlavně exteriéru či ve vlhkém prostředí (charakteristika x dle ETAG 018). Je tedy opravdu doplňkem již zmíněného Vermiplasteru, který je určen pouze pro prostředí vnitřní.

Omítka byla vyvíjena především s ohledem na odolnost proti povětrnosti a byla podrobena řadě náročných zkoušek předepsaných evropských předpisem ETAG 018. Mezi nejdůležitějšími jmenujme například odolnost střídavému zatížení teplem a deštěm, teplem a chladem či zmrazováním a rozmrazováním. Nechyběly testy na odolnost proti UW záření nebo vysokou vlhkostí. To vše při zachování požárních vlastností

Spolu se Sibatermem Outdoor jsou zaváděny další pro celý systém důležité výrobky, a to je penetrace Sibatermgrund a povrchová barva Sibatermfarbe. Sibaterm Outdoor je tak určen svým charakterem pro protipožární ochranu nosné ocelové konstrukce patrových garáží, nosné ocelové konstrukce technologií v průmyslových areálech či pro protipožární ochranu ocelové konstrukce ve veřejných bazénech.

Rozsah požární odolností je od 30 do 240 minut a tloušťky od 10 do 44 mm.

Omítka Sibaterm Outdoor se vyrábí v závodě Knauf v Praze Kbelích a podobně jako Vermiplaster bude odtud dodávána do všech zemí Evropské unie. Sibaterm Outdoor je k dostání v 30 kg balení a 1 pytel je na cca 4,2 m2 při tloušťce 10 mm. Sibatermgrund a Sibatermfarbe se vyrábějí v 5 kg balení.

Knauf FIREWIN – komplexní řešení pro pasivní požární ochranu budov


Protipožární omítka Knauf Vermiplaster

Protipožární omítka Knauf Vermiplaster

Protipožární omítka Knauf Vermiplaster


Protipožární omítka Sibaterm Outdoor

Protipožární omítka Sibaterm Outdoor

Protipožární omítka Sibaterm Outdoor


Bezproblémová ochrana i tvarově složitějších konstrukcí. Letiště Polsko

Detail aplikace Vermiplasteru

Základem je protipožární omítka - následovat může designový podhled

Více informací, technické listy a kontakty najdete na stránkách www.knauf.cz.


Knauf Praha s.r.o.
logo Knauf Praha s.r.o.

Společnost KNAUF Praha s.r.o. působí na českém stavebním trhu od roku 1991. Je jedním z nejvýznamnějších výrobců stavebních materiálů v oblasti sádrokartonových produktů a systémů. Značka Knauf je vždy spojována s vysokou kvalitou a nadstandardním ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.