logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Společnost Tyco představuje rozšířenou řadu ústředen elektrické požární signalizace

Společnost Tyco Fire Protection Products představuje pokrokovou řadu modulárních ústředen elektrické požární signalizace PROFILE Flexible. Nové ústředny přinášejí vylepšení stávající úspěšně řady ZETTLER PROFILE. Společnost Tyco je vyvinula s cílem dosáhnout vyšší flexibility a použitelnosti, umožnit snadnou montáž a zajistit významné úspory nákladů.

Reklama

Nová řada ústředen PROFILE Flexible je vybavena mechanismem zásuvných (slotových) rozšiřovacích karet, který umožňuje ústředny přizpůsobit na míru specifickým potřebám koncových uživatelů díky přibližně 50 různým variantám, které umožňují vytvořit nejhospodárnější systém. Za účelem snížení celkových nákladů na provoz ústředny PROFILE Flexible nabízejí zpětnou i budoucí kompatibilitu. Proto je lze snadno integrovat s ústřednami elektrické požární signalizace, které využívají technologii MZX společnosti Tyco. Díky tomu lze modernizace stávajících systémů provádět efektivním a cenově výhodným způsobem.

Tyto ústředny nabízejí na kruhovém vedení vyšší výkon, aby bylo možné z vedení napájet nejen tradiční akustické ale i optické signalizační prostředky. Výkon jednoho ampéru mohou projektanti přiřadit 250 adresám na jednom kruhovém vedení s vysokým výkonem, nebo mohou uvedený výkon sdílet v rámci dvou sdílených kruhových vedení. Díky této optimalizaci je možné dosáhnout podstatně nižších celkových nákladů na instalaci systému.

Uživatelé mohou navíc kombinovat kruhová vedení s vysokým výkonem a sdílená vedení a dosáhnout tak takové podoby systému, která bude odpovídat uspořádání jejich objektu. Díky tomu je možné dosáhnout maximálního využití výkonu kruhového vedení a předcházet ztrátám.

Ústředny PROFILE Flexible umožňují připojit až 4 000 adres na ústřednu a zapojit do sítě až 99 ústředen, což umožňuje rozšiřování systému a tím se dále snižují celkové náklady na montáž systému, protože odpadá nutnost instalace dalších ústředen. Dojde-li ke změně požadavků na systém, lze možnosti ústředen PROFILE Flexible rozšiřovat prostřednictvím mechanismu zásuvných (slotových) rozšiřovacích karet, který umožňuje realizovat budoucí modernizace.

Další klíčovou výhodou nové řady ústředen je jejich uživatelská přívětivost. Ústředny PROFILE Flexible jsou vybaveny dotykovým uživatelským rozhraním v několika jazykových mutacích a dotykovými stavovými LED indikátory. Jejich ergonomické uspořádání zajišťuje snadnou obsluhu, protože uživatelé mohou jediným dotykem získat přístup k souhrnným informacím o událostech. Dotykovou obrazovku je možné obsluhovat s rukavicemi i bez nich. Systém je tak možné provozovat v řadě různých prostředí. Uživatelská přívětivost a inovativní přístup k ovládání ústředen PROFILE byly oceněny i odbornou porotou výstavy Prague Fire & Security Days 2016 udělením hlavní ceny FSDays AWARD 2016.

Stephen Bennett, vedoucí globální produktový manažer pro ZETTLER Fire Detection, říká: „Díky novým technologiím, které přinášejí revoluci do stavebnictví, jsou nyní budovy inteligentnější a nabízejí větší flexibilitu na základě potřeb jejich uživatelů. Jako globální lídr v oblasti vývoje a výroby zařízení elektrické požární signalizace, společnost Tyco zkonstruovala ústřednu pro budoucnost, která se bude přizpůsobovat potřebám v souladu s měnícími se požadavky na konstrukci budov.

Nová řada ústředen PROFILE Flexible představuje spojení vysokého výkonu, snadné obsluhy a pokrokových funkcí, které koncovým uživatelům přinášejí úspory nákladů po dobu životnosti. Systémy umožňují jednoduchou montáž, konfiguraci a obsluhu a nabízejí projektantům systémů širokou paletu praktických technických řešení.

Ústředny PROFILE jsou vysoce odolné vůči elektrickému rušení a běžným zdrojům falešných poplachů a umožňují efektivní provoz v nejnáročnějších prostředích. Stejně tak se díky modernímu designu a možnostem montáže hodí i do prostředí s vysokými estetickými nároky. Úroveň flexibility a řada přizpůsobitelných funkcí činí z ústředen PROFILE Flexible hodnotnou dlouhodobou investici.“

Podrobnější informace o řadě ústředen PROFILE Flexible


O společnosti Tyco Fire Protection Products
Tyco Fire Protection Products, divize společnosti Tyco, je největším světovým výrobcem, který se zaměřuje výhradně na oblast požární ochrany a zabezpečení. Jako lídr ve svém oboru společnost Tyco Fire Protection Products využívá globálního působení a svých hlubokých znalostí k podpoře inovací, zvyšování bezpečnosti a řešení jedinečných výzev, které před ní staví zákazníci z více než 190 zemí celého světa. Tyco Fire Protection Products každodenně vyrábí a dodává bezkonkurenční sortiment detekčních a hasicích systémů, hasiv, sprinklerových systémů, ventilů, potrubních produktů, armatur, požárních zařízení a služeb, které zákazníkům pomáhají zachraňovat lidské životy a chránit majetek. Globální portfolio společnosti zahrnuje produkty pro hašení požárů, požární signalizaci a komponenty TZB, které jsou prodávány pod řadou značek uznávaných po celém světě: ANSUL, CHEMGUARD, EZCARE, FIRECLASS, FLAMEVISION, GRINNELL, HYGOOD, LPG, NEURUPPIN, PYRO-CHEM, RAPID RESPONSE, SABOFOAM, SHURJOINT, SIMPLEX, SKUM, SPRINKCAD, THORN SECURITY, VIGILANT, WILLIAMS FIRE & HAZARD CONTROL a ZETTLER. Další informace získáte na webu www.tfppemea.com.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.