logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Odvod kouře a tepla - kvalitní a komplexní řešení


V roce 2016 na náš trh vstoupila společnost Techno Physik Engineering s materiálem Thermax. Tento materiál již byl v našich podmínkách používán, především na požární ochranu ocelových konstrukcí, obklady únikových cest, pro předsazené stěny a podhledy.

Společnost Techno Physik Engineering má bohaté zkušenosti s výrobou protipožárních materiálů na bázi vermikulitu, případně dalších materiálů pro izolace. Jejich produkty se vyváží do celého světa pro různé aplikace jak v průmyslu – automobilový, zpracování hliníku, slévárenství, či pro domácí spotřebiče, jako kamna, krby, pro stavebnictví na protipožární ochranu, tak také do staveb zámořských lodí na konstrukce lodních kabin, nábytku a dalších instalačních prvků.

V současnosti společnost nabízí nové protipožární řešení vzduchotechnického potrubí, potrubí pro odvod kouře a tepla a pro instalační šachty s požární odolností od 30 do 120 minut. Systém je certifikován a obdržel značku CE. Je tedy určen k přímé aplikaci na našem trhu.

Potrubí pro odvod kouře a tepla


Jedná se o pasivní ochranu před požárem, který zaručuje bezpečnost uživatelů staveb i v případě kdy došlo k požáru. Potrubí slouží jak k běžné ventilaci a přívodu vzduchu do objektu, tak v případě požáru odvádí nahromaděný horký vzduch případně kouř a zplodiny ze zasaženého prostoru. Minimalizuje se tak riziko otravy osob toxickými látkami z hořících předmětů a možného nahromadění horkého vzduchu v prostoru a vzniknutí výbuchu. Potrubí je certifikováno jak pro odvod z jednoho požárního úseku (single) tak z více požárních úseků (multi) do odolnosti až 120 min. Materiál Thermax použitý na konstrukci je dostatečně pevný k sestavení samonosného potrubí, bez nutnosti jakýchkoli výztuh, je zcela zdravotně nezávadný (vyrobený z expandovaného vermikulitu - přírodní minerál). Thermax desky je možné zpracovávat běžnými nástroji na dřevo a je možné ho povrchově upravit omítkou, barvou, případně vysokotlakým laminátem (HPL).

Vzduchotechnické potrubí

Možné sestavení jak samonosného potrubí z desek Thermax, tak jako dodatečná izolace plechového potrubí v případě potřeby – rekonstrukce, změna užívání stavby apod. Konstrukce požárního vzduchotechnického potrubí je navrhována především pro vzduchotechnickou ventilaci budov a zabránění šíření požáru z jednoho požárního úseku do druhého. Ochrana potrubí je zajištěna a certifikována jak při požáru směrem dovnitř potrubí, ale také směrem ven z potrubí, v přídě odvodu horkých spalin z jednoho úseku, nedojde k rozšíření požáru do úseku dalšího. Systém je certifikován do odolnosti až 120 minut a samozřejmě z materiálu dobře zpracovatelného, zdraví neškodného a snadno povrchově upravitelného. Stejně tak jako materiál pro konstrukce pro odvod kouře a tepla.

Samonosné VZT
Samonosné VZT
Dodatečně izolované plechové VZT
Dodatečně izolované plechové VZT
Svislé VZT
Svislé VZT

Instalační šachty

Instalační šachty sestavené z desek Thermax zajišťují ochranu před šířením požáru rozvodů, které jsou umístěny uvnitř těchto šachet, případně chrání instalační rozvody před požárem z vně, z prostorů, kde vznikl požár. Umožní tak pracovat dalšímu zařízení pro případnou eliminaci požáru, automaticky zavírající se dveře, ohlášení požáru, apod. Systém je certifikován až do 120 min požární odolnosti a je možné tyto instalace přizpůsobit podmínkám stavby, tzn. provedení dvojstranných či třístranných konstrukcí, v závislosti na dalších požárně odolných částech stavby.




Zpracování nehořlavých desek Thermax:




Více informací je možné nalézt na www.thermax.cz či zaslat vaše dotazy na p.reznicek@techno-physik.com








Techno Physik Engineering GmbH
logo Techno Physik Engineering GmbH

Výroba nehořlavých desek Thermax a Fipro pro požární ochranu budov, ochrana ocelových prvků, vzduchotechnické potrubí, odvod kouře a tepla, podhledy, obklady únikových cest, výroba nábytku z nehořlavých desek, povrchové úpravy desek Thermax a Fipro. Výroba ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.