logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Požár obytného věžáku v Londýně je uhašen

Požár Grenfell Tower v Londýně © Donna - Fotolia.com
Požár Grenfell Tower v Londýně © Donna - Fotolia.com

Požár výškového bytového domu v Londýně je uhašen. Oznámila to dnes mluvčí londýnských hasičů Dany Cottonová. Hasiči nyní budovu prohledávají, což má trvat ještě týdny.

Reklama

Neočekávají ale, že by ještě našli někoho živého, řekla mlivčí televizní stanici Sky News. Cottonová řekla, že úřady nevědí, kolik lidí zahynulo při požáru, který 24podlažní budovu zachvátil v noci z úterý na středu.

Stále platí středeční údaj, že obětí je nejméně 12, přičemž je téměř jisté, že zdaleka nejde o konečný počet. Více než 70 lidí bylo ošetřeno v londýnských nemocnicích a 34 jich v nemocniční péči zůstávalo i dnes ráno. Stav 18 zraněných je kritický. Neupřesněný počet lidí se pohřešuje.

Cottonová dnes také zopakovala, že je stále příliš brzy na spekulace o příčinách požáru.

Londýnští hasiči už zběžně prohledali všechna poschodí, ale zejména nejvyšší patra, která nejsou považována za bezpečná, vyžadují důkladnější prohledání. Podle Cottonové nejsou bezpečné ani okraje budovy. K prohledání obtížně přístupných míst hasiči podle BBC využívají dronů.

Podle Cottonové utrpělo lehčí zranění devět hasičů. Obává se však spíše dopadů mimořádně obtížného zásahu na jejich duševní zdraví.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.