logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Tkaný vinyl 2tec2 vypadá elegantně jako koberec

Vypadá jako koberec, ale není to koberec, co je to? Tato kvízová otázka nejlépe charakterizuje podlahovou krytinu tkaný vinyl 2tec2, kterou na český trh dováží Kratochvíl parket profi.

Reklama

Vinylová příze s jádrem ze skleněných vláken je na tkalcovských stavech spletena dohromady a za tepla zalisována, takže výsledným efektem je krytina se vzhledem elegantního koberce, ale i se všemi praktickými výhodami vinylové podlahy. V nabídce jsou hned tři kolekce: Stripes, Shades a Colorful. Dílce z kolekce Colorful jsou unikátní v tom, že mění barvu s ohledem na směr pokládky. Z jednoho dekoru je tak možné vytvořit nejen pohledově jednolitou podlahu, ale například i různě barevnou šachovnici. Může se tak stát, že po několika letech užívání podlahy změníte směr dílců a získáte tak úplně nový design, aniž byste kupovali novou podlahu. Více na www.kpp.cz

Cílovou skupinou pro tkaný vinyl 2tec2 jsou milovníci moderního vzhledu koberců, kteří však nechtějí snášet jejich negativa, a to zejména že textilie zadržují prach, mohou se v nich množit roztoči a vyžadují náročnější údržbu. Exkluzivní 3D povrch se středně hrubou strukturou tkaného vinylu evokuje vzhled tkaných textilií, ale zachovává si všechny výhody polyuretanových krytin. „Je to především design, kterým tkaný vinyl oslovuje. Není to vinyl v tom smyslu, jak ho známe, jako barevně jednolitou plochu, ale díky textilní struktuře vytváří různé vzory moderních koberců,“ představuje novinku Milan Mrkáček, vedoucí regionálního prodeje KPP. 2tec2 je belgická rodinná firma s tradicí v textilním průmyslu. A právě v Belgii byla technika tkaného vinylu, tedy tkaní skleněných vláken potažených vinylem, vynalezena. Tkaný vinyl se za tepla a tedy tekutého stavu lisuje do spodní vrstvy, čímž je zaručena pevnost i to, že se vinylová vlákna nebudou odlepovat od podkladu. Mřížka ze skelného vlákna zase eliminuje roztažnost a zaručuje tvarovou stálost krytiny.

Tkaný vinyl je dodáván v rolích o šířce 2 m (tloušťka 2,5 mm) nebo ve čtvercových dílcích 50 cm x 50 cm (tloušťka 3,3 mm), a pak ještě v obou formátech s filcovou podložkou tlumící kročejový hluk (tl. 4,5 mm). Tato vysoce odolná krytina je klasifikována v zátěžové třídě 33 podle normy EN 1307, takže je určena i pro ty nejzatěžovanější komerční prostory. Je antistatická, vhodná pro podlahové vytápění a výtečně tlumí prostorový i kročejový hluk, a to až o 80 %. Na rozdíl od koberců se netřepí, je voděodolná a má i dobré protiskluzové vlastnosti, proto ji lze použít i třeba ve vlhkých koupelnách. Díky jedinečné kompozici, kdy je skleněné vlákno potaženo vinylovým povlakem, je podlaha odolná proti opotřebení i skvrnám a splňuje nejvyšší evropské normy kvality.

Tkaný vinyl 2tec2 vypadá elegantně jako koberec
Tkaný vinyl 2tec2 vypadá elegantně jako koberec
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.