logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Startuje další ročník soutěže Pasivní dům 2017

ABF ve spolupráci s Centrem pasivního domu a za podpory Státní fondu životního prostředí České republiky a Ministerstva pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje již třetí ročník soutěžní přehlídky: Pasivní dům 2017.

Rodinný dům pod smrkem, Ing. Irena Truhlářová – Vítěz veřejnosti a generálního partnera Pasivní dům 2016
Rodinný dům pod smrkem, Ing. Irena Truhlářová – Vítěz veřejnosti a generálního partnera Pasivní dům 2016

Energetická úspornost je imperativem dneška a pasivní domy patří k tomu nejlepšímu a nejmodernějšímu, co u nás v oblasti výstavby vzniká. Pasivní domy jsou především kvalitně postavené, zdravé pro své obyvatele a nenáročné na provoz. Vzhledem k tomu, že jsou výzvou pro architekta, projektanta, realizační firmu i investora, energie, kterou do stavby všichni zúčastnění vkládají, propůjčuje těmto stavbám nezaměnitelnou charakteristiku.

Soutěž si klade za cíl vyhledat, zmapovat a ocenit nejzajímavější úsporné stavby na území České republiky. Do soutěže lze přihlásit nejen domy v pasivním či nulovém standardu, ale i další stavby s velmi nízkou energetickou náročností – ať už jde o domy rodinné, bytové, administrativní, nové nebo do úsporné energetické třídy nově zrekonstruované.

Přihlásit stavbu do soutěže je možné do 30. listopadu 2017. Současně s přihlášením do soutěže lze dům přihlásit k prohlídce na Dny pasivních domů.

Od 1. do 20. prosince zasedá odborná porota, která kontroluje, zda přihláška splňuje všechny náležitosti a vybírá vítěze v kategoriích Pasivní dům a Ostatní energeticky úsporné budovy.

Hlasování veřejnosti proběhne 8. – 31. ledna 2018 na stránkách Centra pasivního domu. Do hlasování veřejnosti postupují všechny budovy, které splní soutěžní podmínky. Vítěz bude určen na základě počtu hlasů.

Vyhlášení vítězů se uskuteční 8. 2. 2018, u příležitosti zahájení veletrhu FOR PASIV. 6. ročník tohoto veletrhu zaměřeného na nízkoenergetické, pasivní a nulové budovy se bude konat v termínu 8. – 10. 2. 2018 v prostorách PVA Expo v pražských Letňanech.


Centrum pasivního domu, z.s.
logo Centrum pasivního domu, z.s.

Jsme nezávislé sdružení, které dělá téměř 20 let osvětu zdravému a úspornému bydlení. Sdružujeme přes stovku ověřených firem a specialistů, kteří energeticky úsporné a zdravé domy navrhují, staví, rekonstruují nebo pro ně vyrábí technologie a komponenty. ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.