logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Jak vyčistit před Vánoci žaluzie?

V žaluziích se často drží velká spousta prachu, která může být příčinou zdravotních obtíží. Proto je důležité je pravidelně čistit.

Horizontální žaluzie ISOTRA system HIT, barva bílá
Horizontální žaluzie ISOTRA system HIT, barva bílá

Při běžném domácím úklidu žaluzie otřete prachovkou

Pokud se vám doma nadměrně práší nebo máte zdravotní problémy, je potřeba nezapomínat na otření žaluzií při každém běžném domácím úklidu. Nezapomínejte žaluzie otírat ve směru sklopení, abyste nepoškodili lamely či jiné křehké části.

Nemáte-li prachovku, použijte vysavač

Máte-li vysavač s prachovým nástavcem, můžete jej použít místo prachovky. Snižte ovšem sací výkon na minimum. Dobré je si k práci přizvat pomocníka, který žaluzie drží, aby se nelámaly či nekroutily. Žaluzie vysajte z obou stran. Povede se vám to tak, že lamely zcela sklopíte nejprve na jednu, poté na druhou stranu a vysajete ve směru sklopení.

Mastnotu a nečistoty odstraníte jarovou vodou a octem

Obzvláště v kuchyni na horizontálních žaluziích ulpívají částečky nečistot a mastnota. Žádným z předchozích způsobů tuto špínu ale neodstraníte. Jednou za čtvrt až půl roku je dobré žaluzie otřít vlhkou houbičkou namočenou v jarové či mýdlové vodě. Pokud mastnota drží nebo se vám na lamelách objevila plíseň, pomůže vám octová voda.


ISOTRA a.s.
logo ISOTRA a.s.

ISOTRA je technologickým lídrem v oblasti stínicí techniky nejen v ČR, ale i ve světě. Vlastní vývojem a výrobou tvoří interiérové i exteriérové žaluzie, předokenní venkovní rolety, látkové rolety, solární žaluzie, plisse, japonské stěny, screenové rolety, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.