logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Čestné uznání za architekturu a technologické řešení továrny WITTE

16. ročník soutěže Stavba roku Karlovarského kraje zveřejnil své výsledky. Průmyslová hala WITTE získala čestné uznání za nadstandardní technologické řešení provozu a dlouhodobý společenský význam pro zaměstnanost v regionu.

Průmyslová hala WITTE - technologicky velmi moderní výrobně-skladovací hala s administrativním zázemím
Průmyslová hala WITTE - technologicky velmi moderní výrobně-skladovací hala s administrativním zázemím


U zrodu tohoto stavebního projektu doprovázela investora DELTA. Architektonický návrh, projekci a stavební management této
22 000 m2 rozlehlé průmyslové haly svěřil investor právě jí.

Architektonicky nejpřitažlivější je zejména řešení administrativní budovy, kancelářské a konferenční prostory. Samotná průmyslová hala WITTE Automotive v Ostrově nad Ohří představuje technologicky velmi vyspělou, moderní, a především bezpečnou výrobu. Investor vzhledem k povaze výroby vyžadoval optimální zázemí především pro technologie přesného strojírenství, stejně přesné chemické přípravy barev, dále lakovnu a konečně výrobu přesných plastových výlisků (klik apod.) z chemických granulátů, lisovaných za vyšších teplot. Další prostory továrny zabírají laboratoře, technické místnosti, přípravny, nástrojářské dílny, sklady a logistika.

Továrna WITTE představuje provoz, kde kvůli nakládání s těkavými a hořlavými barvami nebo s roztavenými plasty hrozí zvýšené požární riziko. To si vyžádalo specifická opatření k co nejvyšší ochraně osob a majetku při havárii. Proto DELTA rovněž plnila funkci stavebního dozoru pro dosažení maximální kvality stavebního díla.

Investor na tomto projektu ocenil architekty společnosti DELTA především za hodnotnou industriální architekturu, kterou v DELTĚ jako partnerovi získal v jedné ruce spolu se všemi souvisejícími projekčními činnostmi a stavebním managementem. Jako velmi přínosnou investor hodnotil formu řízení a koordinace projektu zaměřenou na dodržení stanovených termínů a investičních nákladů.


DELTA Group ČR - Delta Projektconsult s.r.o.
logo DELTA Group ČR - Delta Projektconsult s.r.o.

Soustřeďujeme ve svém týmu více než 400 odborníků a expertů na architekturu, projekci staveb včetně BIM projektování, projektový management a celkové řízení a koordinaci staveb včetně detailního stavebního dozoru - digitální nástroje Datenpool, PlanRadar, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.