logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Dokonale odhlučněný systém vnitřní kanalizace: Wavin SiTech+

Společnost Wavin Ekoplastik, přední dodavatel plastových potrubních systémů, představuje SiTech+, novou generaci polypropylenového odhlučněného potrubí třívrstvé konstrukce. Díky inovované konstrukci a materiálovému složení nabízí SiTech+ ještě lepší akustické vlastnosti, než jeho předchůdce, potrubí SiTech, které od svého uvedení v roce 2012 velmi dobře etablovalo na evropském trhu.



Polypropylenové potrubí Sitech+ má třívrstvou konstrukci. Vnější vrstva se vyznačuje obzvláště vysokou odolností proti poškození potrubí, díky speciálnímu materiálu střední vrstvy jsou spolehlivě zaručeny požadované zvukově izolační vlastnosti a vnitřní vrstva potrubí zajišťuje ochranu proti vysokým teplotám a nepříznivým hodnotám pH proudícího media. Systém Wavin SiTech+ si zachovává tradiční výhody plastových potrubních systémů, zejména hydraulickou hladkost, odolnost proti korozi, nizkou hmotnost, snadnou montáž a díky tomu i příznivé pořizovací náklady.

Špičkové akustické vlastnosti

Díky 20 % zvýšení hmotnosti dokáže Wavin SiTech+ redukovat akustický projev protékající vody při současném zachování odolnosti materiálu. Jde o moderní robustní odpadní potrubní systém splňující nejvyšší standardy. Hodnoty hluku vzniklého v souvislosti s provozem vnitřní kanalizace nejsou v ČR regulovány žádnou normou ani předpisem, proto se v praxi běžně používá německá směrnice VDI 4100, která konkretizuje hodnoty povolených hlučností v závislosti na typu a účelu budovy. Maximální povolená hodnota je 20 dB. Novinka SiTech+ splňuje tyto hodnoty s výraznou rezervou.

Snadná instalace a vysoká odolnost

K usnadnění montáže a pro správnou směrovou orientaci tvarovek slouží vylisované značky na hrdlech tvarovek v úhlech po 15° a 45°. Žebrované tvarovky umožňují lepší úchop, což usnadňuje instalaci zejména na obtížně přístupných místech. Značky na tvarovkách umožňují kontrolovat správnou hloubku zasunutí dříku tvarovky do hrdla. Nové černé provedení zvyšuje odolnost potrubí SiTech+ během jeho životnosti. Matný černý povrch zlepšuje ochranu proti UV záření při skladování ve venkovních prostorách staveniště, navíc je na matně černém povrchu méně viditelný prach.

„Novinka z produkce Wavin, potrubí SiTech+ bezpochyby naváže na úspěch svého předchůdce", říká David Penc, marketingový manažer společnosti Wavin Ekoplastik, a dodává: „Hodí se do všech prostředí, kde je potřeba co nejvíce omezit hlukovou zátěž, jako jsou bytové domy, hotely, kanceláře, nemocnice, domy s pečovatelskou službou a rodinné domy“.

V nabídce jsou k dispozici potrubí a tvarovky v dimenzích DN 32, 40, 50, 75, 100, 125, 150 a 160 mm.

více informací včetně videa



Wavin Czechia s.r.o.
logo Wavin Czechia s.r.o.

Společnost Wavin je přední světový výrobce a dodavatel plastových potrubních systémů pro rozvody vody, topení a plynu. Specializuje se i na systémy pro hospodaření s dešťovou vodou a realizaci či sanaci inženýrských sítí. V České republice působí od roku ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.