logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Hradecký kraj bude brát žádosti na kotle 2. 5., opět elektronicky

Královéhradecký kraj zahájí příjem žádostí o dotace na výměnu neekologických kotlů na tuhá paliva 2. května. Rozdělovat bude 20 milionů korun, uspokojeno by mohlo být přes 160 žadatelů.

Reklama

Příjem žádostí bude stejně jako při minulých dotačních výzvách výhradně elektronický. Lidé tak nebudou muset stát žádné fronty. Řekla to mluvčí hradeckého kraje Martina Götzová.

Dnes od 18:00 do 19:30 budou mít zájemci o dotaci možnost ověřit si funkčnost elektronického podání žádosti. Kraj v tuto dobu otestuje systém. Ostrý start bude 2. května v 08:00, od kdy budou moci zájemci žádat o přidělení pořadového čísla.

Informace k běžící výzvě Kotlíkových dotací

Mezi zájemce kraj rozdělí 20 milionů korun, které získal dodatečně od ministerstva životního prostředí k již rozděleným 200 milionům korun v první dotační vlně. Peníze budou moci lidé použít výhradně na pořízení tepelného čerpadla nebo kotle na spalování biomasy a ne již například na uhelný automatický kotel. Maximálně bude možné získat dotaci 127.500 korun, tedy stejně jako v první vlně.

Královéhradecký kraj byl prvním z krajů, který elektronické podávání žádostí o dotace v roce 2016 zavedl. "Lidé mohou podat žádost pohodlně z domova a nemusí tak nocovat před krajským úřadem a čekat dlouhé fronty, někdy marně. Takový způsob už neodpovídá systému 21. století," uvedl hejtman Jiří Štěpán (ČSSD). Dodal, že pokud má někdo problémy s internetovým připojením nebo nemá internet, může si domluvit se zaměstnanci úřadu pomoc při podání žádosti nebo registraci přímo na počítači na krajském úřadu

.

Informace k druhé výzvě kotlíkových dotací pro podzim 2017

Letos na podzim by kraj chtěl zahájit druhou vlnu dotací na výměnu uhelných kotlů, v níž by mělo být rozděleno 200.000 milionů korun. Do roku 2019 by se s podporou těchto peněz z EU mohlo v kraji vyměnit zhruba 2080 kotlů. Oproti první vlně se pro druhou vlnu změní pravidla poskytování dotací. Podpora nepůjde získat na kotle spalující výhradně uhlí. Podporu budou moci získat lidé na automatické kombinované kotle na uhlí a biomasu, kotle pouze na biomasu, tepelná čerpadla a na plynové kondenzační kotle. Maximální výše podpory bude znovu až 127.500 korun.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.