logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Centru technických izolací ROCKWOOL se v Bohumíně daří

Rozsáhlá investice skupiny ROCKWOOL Group v Bohumíně rozšířila výrobní kapacitu technických izolací z kamenné vlny. Za prvních devět měsíců letošního roku dosáhl objem výroby téměř 80 % produkce minulého roku.

Reklama

Rockwool výrobní linka potrubních izolačních pouzder_finální produkt
Rockwool výrobní linka potrubních izolačních pouzder - finální produkt

Společnost ROCKWOOL tím významně posílala svoji pozici na evropském trhu. Letošní objem výroby technických izolací bude opět atakovat maximální výrobní kapacitu závodu, stejně jako v roce 2016, kdy v Bohumíně vyrobili rekordní množství technických izolací v objemu čtvrt milionů metrů kubických. Před investicí byl objem výroby 3krát nižší.

ROCKWOOL i letos připravil pro zákazníky produktovou novinku ROCKLIT a vylepšení technických izolací KLIMAFIX a ROCKWOOL 800.

S výrobním úspěchem souvisí i další posilování konkurenceschopnosti produktů ROCKWOOL v oblasti technických izolací. Výhradně pro izolaci protipožárních prostupů ROCKWOOL vyrábí univerzální těsnící desku z kamenné vlny ROCKLIT. „Produkt byl vyvinutý přímo na míru stávající normě a je tak pro realizátory ideálním a jednoduchým řešením pro protipožární ucpávky. Správně izolované požární dělící konstrukce zvyšují požární bezpečnost budovy i jejich obyvatel a zabraňují šíření požáru,“ říká odborník společnosti ROCKWOOL na technické izolace Martin Juriš.

Moderní a nehořlavé potrubní pouzdro ROCKWOOL 800 určené na izolaci rozvodů tepla a teplé vody má nové uspořádání vláken, takže může být použito v menších tloušťkách. Potrubní pouzdro zaručuje výborné tepelněizolační vlastnosti a výrazně snižuje tepelné ztráty. I u nejmenšího potrubního pouzdra ROCKWOOL 800 s vnitřním průměrem 15 mm a tloušťkou izolační vrstvy 20 mm dosahuje úspora tepla 75 %*. Tepelné úspory pohodlně vypočítá nová on-line kalkulačka.

Vylepšené parametry má také lamelová rohož KLIMAFIX. Její největší předností je samolepící schopnost, která vyloučila dřívější složitou montáž pomocí trnů.

* Výpočty byly provedeny pro teplotu média 55 °C a teplotu okolí 18 °C. Úspora je rozdíl mezi neizolovaným potrubím a zaizolovaným potrubím pomocí pouzder ROCKWOOL 800
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.