logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Stavba zapuštěného bazénu s izolačním obsypem

Stavba zapuštěného bazénu by měla následovat vždy až po pečlivém výběru jak bazénu samotného, tak i materiálů pro jeho stavbu. Zvolíte-li vhodný materiál pro obsyp bazénu, můžete si prodloužit koupací sezonu, nebo snížit náklady na ohřev vody.

Stavba zapuštěného bazénu

Většina zapuštěných bazénů vyžaduje nejprve řádné založení. Ve vyhloubené stavební jámě je nutné připravit pevnou (železobetonovou) základovou desku, na kterou se usadí bazén. Prostor kolem usazeného bazénu je třeba vyplnit. A právě zde je možné vybrat materiál, který skvěle izoluje a pomůže vám třeba snížit náklady na ohřev vody. Místo betonáže, nebo běžných kameniv totiž můžete pro obsypání bazénu využít lehké keramické kamenivo Liapor (známé také jako keramzit). Díky jeho výborným tepelně izolačním vlastnostem, nízké objemové hmotnosti, pevnosti, trvanlivosti a dalším pozitivům, přináší oproti konkurenčním materiálům mnoho výhod.

Snadné použití pro všechny typy zapuštěných bazénů

Realizace obsypu zapuštěného bazénu pomocí keramického kameniva Liapor je snadná a rychlá. Lze jej použít při stavbě všech typů zapuštěných bazénů (plastových, ocelových, betonových, atd.). Postup je obdobný, jako při využití jakéhokoliv jiného kameniva. Materiál se ukládá a hutní lehkou vibrační deskou ve vrstvách po 30 cm až do požadované výšky. Tímto způsobem vznikne homogenní tepelně izolační vrstva, která také zamezuje následné možné deformaci bazénové skořepiny. Po dosažení požadované výšky zásypu se provedený zásyp kameniva Liapor překryje geotextilií a provede se finální navržená úprava okolí bazénu.

Liapor Stavba zapuštěného bazénu s izolačním obsypem (1)
Liapor Stavba zapuštěného bazénu s izolačním obsypem (2)
Liapor Stavba zapuštěného bazénu s izolačním obsypem (3)

Liapor Stavba zapuštěného bazénu s izolačním obsypem (4)
Liapor Stavba zapuštěného bazénu s izolačním obsypem (5)

Liapor Stavba zapuštěného bazénu s izolačním obsypem (6)
Liapor Stavba zapuštěného bazénu s izolačním obsypem (7)
Liapor Stavba zapuštěného bazénu s izolačním obsypem (8)

Liapor Stavba zapuštěného bazénu s izolačním obsypem (9)
Bazén

Skvělé izolační vlastnosti

Hlavní výhodou jsou skvělé tepelně-izolační vlastnosti Liaporu. Voda v takto izolovaném bazénu bude pomaleji chladnout a nebude nutné ji tak často ohřívat. Pokud bude vodu v bazénu ohřívat pouze slunce, můžete si tak prodloužit koupací sezonu. Pokud budete používat ohřívač vody, můžete díky Liaporu snížit náklady na jeho provoz.

Pro obsypy bazénů je vhodné použít materiál Liapor frakce 4-8 /350, který lze zakoupit v balení po 50 l přes e-shop obchod.liapor.cz. Liapor lze dodat ale i ve větším balení – ve velkoobjemových vacích o objemu 1 000 l, případně volně ložený. Pro bližší informace kontaktuje obchodně-technické poradce výrobce.


LIAPOR | Lias Vintířov, lehký stavební materiál k.s.
logo LIAPOR | Lias Vintířov, lehký stavební materiál k.s.

Společnost Lias Vintířov, lehký stavební materiál, k. s. vyrábí kompletní sortiment stavebních materiálů LIAPOR pro hrubou stavbu. Základním materiálem pro jejich výrobu je lehké keramické kamenivo Liapor, které nahrazuje běžné přírodní kamenivo.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.