logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

10 nejčastějších otázek a odpovědí na téma fasádní obklady NOVABRIK

Renovujete fasádu nebo plánujete zateplení domu? Možností se nabízí více. Moderním a stále používanějším řešením jsou unikátní fasádní obklady Novabrik. Shrnuli jsme pro vás, jaké jsou nečastější dotazy. Jistě vám pomohou při výběru vhodného způsobu zateplení.


 

1. Mají obklady tepelně-izolační vlastnosti?

Fasádní obklady Novabrik mají prvotřídní tepelně-izolační vlastnosti a v kombinaci s izolačním materiálem váš dům skutečně precizně zaizolují. Pro opravdu efektivní zateplení jsou nejvhodnější cihly Novabrik Therm. Samotná cihla nahrazuje 40 mm tepelné izolace (např. minerální vaty).

2. Jak je to s náklady?

V tomto ohledu je třeba myslet do budoucna. Fasádní obklady Novabrik mají díky svým vlastnostem garantovanou životnost 50 let. Odpadají tak výdaje za opravy či rekonstrukce, které by hrozily při výběru méně kvalitního a levnějšího způsobu zateplení. Navíc v průběhu let výrazně ušetříte díky sníženým výdajům za vytápění. Vyplývá tedy, že fasádní obklady Novabrik jsou nejlepší investicí.

3. Mohu si fasádní obklady namontovat svépomocí?

Ano. Fasádu z unikátních betonových cihel si může namontovat každý šikovný kutil sám. Jednotlivé cihly se na sebe jednoduše skládají, a právem je tedy obklad nazýván „stavebnicí pro dospělé“. Montáž fasády si tak můžete rozvrhnout sami podle vlastních možností, a navíc ještě ušetříte za řemeslníky.

4. Je třeba se o fasádu nějak starat?

Ne. Jak už bylo zmíněno, fasáda má garantovanou minimální životnost 50 let, a je naprosto bezúdržbová.

5. Na jaké domy jsou vhodné fasádní obklady?

Zmiňovaný systém Novabrik je určen pro rodinné domy i pro domy bytové. Je vhodný pro zateplení novostaveb, rekonstrukci starších objektů i při realizaci nízkoenergetických domů.

6. Jaké výhody má odvětraná fasáda?

Skladba fasádního pláště odvětrané fasády Novabrik Regular
Skladba fasádního pláště odvětrané fasády Novabrik Regular

Mezi tepelnou izolací a fasádním obkladem se nachází vzduchová mezera, která díky cirkulujícímu vzduchu odvádí přebytečnou vlhkost do vnějšího prostředí. Obvodový plášť je tak stále zbavován vlhkosti, což razantně snižuje vznik plísní.

Pro starší stavby, které je nutné vysušit, je ideálním řešením fasádní obklad Novabrik Regular.

 

7. Z jakého materiálu jsou cihly vyrobeny?

Cihly jsou tvořeny z prvotřídních přírodních materiálů – obklady Novabrik Regular (pro odvětranou fasádu) jsou vyrobeny z betonu a výrazně lehčí obklady Novabrik Therm (pro difúzně otevřenou fasádu) jsou vyrobeny z perlitobetonu.

8. A co vzhled? Mohu si vybrat z více barev?

Cihly se vyrábí až v jedenácti barvách, od bílé, přes pískovou, meruňkovou až po červenohnědou. Vybrat si můžete také povrchovou úpravu – štípanou, hladkou či broušenou. Fasádu si tak můžete vytvořit doslova podle svých představ!

9. Mohu se s tímto systémem zapojit do programu Nová zelená úsporám?

Ano. Systém Novabrik je zařazen do programu Nová zelená úsporám, který vám umožní získat státní podporu na snížení energetické náročnosti vašeho domu. Díky tomu tak ušetříte zároveň na vstupní investici i na nákladech za energie.

10. Kde získám více informací o fasádních obkladech?

Více informací naleznete na stránkách www.novabrik.cz.

Nejjednodušším řešením je vyplnit webový formulář a odborníci z firmy Novabrik vám na jakýkoli dotaz ohledně fasádních obkladů co nejdříve odpoví.


STAVOBLOCK system, s.r.o.
logo STAVOBLOCK system, s.r.o.

Stavoblock system, s.r.o. je česká rodinná firma vyrábějící již 23 let unikátní stavební systémy, jejichž tvarové řešení sama vyvíjí a navrhuje. Portfolio společnosti nabízí produktové řady v odvětví fasád, zahradních zdí a dlažeb. Systémy mají společné ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.