logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Konference BEZPEČNÁ ŠKOLA 2016

Otázkou komplexního zajištění bezpečnosti ve školách, maximální možné ochrany žáků, pedagogů i návštěvníků škol nejen před útoky tzv. šílených střelců, ale i před vandalismem nebo krádežemi se zabývá celodenní Konference BEZPEČNÁ ŠKOLA 2016, která se uskuteční dne 26. května 2016 v prostorách Národní technické knihovny v Praze 6.

Reklama

„Cílem konference je rozšíření znalostí a seznámení zástupců škol a jejich zřizovatelů, pracovníků státní správy a samosprávy (kraje, města, obce) s možnostmi financování, normami, ale i technickými možnostmi a podmínkami při komplexním zabezpečení školských zařízení,“ sděluje Aleš Beneš, ředitel společnosti Mascotte s. r. o., která stojí za kompletní organizací konference.

Záštitu nad odbornou konferencí převzalo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Mgr. Tomáš Zatloukal, ústřední školní inspektor (ČŠI) a Mgr. František Lukl, předseda Svazu měst a obcí České republiky. Spolupracujícími odbornými partnery konference jsou Ministerstvo vnitra České republiky, Cech mechanických zámkových systémů ČR a Unie školských asociací ČR – CZESHA.

Konference BEZPEČNÁ ŠKOLA 2016 je volným pokračováním a navázáním na úspěšný projekt z roku 2015, který se setkal s mimořádným zájmem odborné veřejnosti, především z řad ředitelů škol všech stupňů, zúčastnilo se jí 170 posluchačů!





Své pohledy, přístupy a doporučení představí přední experti z oborů bezpečnosti, spolupracujících resortů a zástupci partnerů akce. V programu nebudou chybět konkrétní praktické zkušenosti s řešením bezpečnosti realizované v našem školství, dobré příklady z praxe či nové návrhy řešení a nejvhodnější bezpečnostní technologie.

Návštěvníci konference se mohou těšit na přednášky, které se budou věnovat mimo jiné možnostem financování zabezpečení škol různých stupňů, zazní konkrétní návody jak postupovat při vniknutí neoprávněných, popř. nebezpečných osob. Představeny budou postupy při tvorbě a realizaci minimálního standardu bezpečnosti, postupy při ohrožení pedagogů ze strany žáků či rodičů. Zajímavý bude pohled na bezpečnost ve školách ze strany městské policie, „pohled zevnitř“ – ředitele školy a pohled zřizovatele školy, tzn. pohled „z druhé strany“.


Účastníci konference se seznámí s praktickými a konkrétními možnostmi zabezpečení různých typů škol a řešením bezpečného vstupu do škol, prezentovány budou studie bezpečnostních prvků ve škole, řešení krizových a mimořádných situací a další zajímavá a aktuální témata.

Konference je určena pro odbornou veřejnost z řad státní správy, samosprávy, MŠMT, ČŠI, zřizovatelů škol, školských zařízení, ředitele škol všech stupňů, s důrazem na SŠ, VŠ, dále pro bezpečnostní složky státu – MV ČR, Policii ČR, Městské policie…

Veškeré novinky a zajímavosti týkající se Konference BEZPEČNÁ ŠKOLA 2016 včetně programu a on-line registrace najdete na www.bezpecnaskola2016.cz.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.