logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Architektonická soutěž Creative Office Awards pro studenty architektury

Úkolem byl návrh recepce Rosmarin Bussiness Centra, generálního partnera soutěže, jehož majitel aktuálně řeší přestavbu recepce. Pronájem kanceláře v Praze na rok zdarma byl jednou ze tří cen.

Reklama

Otevřenost, přístupnost a velkorysost, to byly hlavní ideje soutěžního návrhu budoucích architektů, kteří získali pronájem kanceláře v Praze na rok zdarma, jednu ze tří cen nové architektonické soutěže Creative Office Awards. Pro studenty architektury ji vyhlásila konzultační a realitní společnost OFFICE HUNTERS a letošní nultý ročník nesl podtitul Recepce budoucnosti.

Recepce je první místo, kam člověk v budově vkročí

Úkolem soutěžících bylo připravit návrh recepce Rosmarin Bussiness Centra, které bylo generálním partnerem soutěže a jehož majitel aktuálně řeší přestavbu recepce: „Je to první místo, kam člověk v budově vkročí a proto by měla být nejreprezentativnější. Chceme studenty motivovat k tomu, aby povolili uzdu své fantazii a představili nové cesty designu a architektury,“ uvedl při startu soutěže Filip Veselý z OFFICE HUNTERS.

Heslo vítězného návrhu: Zde se cítím fajn

Z přihlášených soutěžních návrhů se porota nakonec rozhodla udělit pouze druhou cenu. Bezplatný pronájem kanceláře na jeden rok v Rosmarin Bussiness Centru získala dvojice studentů architektury ČVUT Marek Pertlíček a David Fořt.
„Hodnocený soutěžní návrh pracuje se zadáním komplexně a uceleně. Přináší poměrně pragmatický názor na řešení celého vstupního prostoru a z hlediska funkčního nevynechává žádnou podstatnou část nezbytnou ke kvalitnímu a komfortnímu provozu lobby a recepce moderní administrativní budovy,“ tlumočil závěr poroty její člen David Hlouch, z České komory architektů.

Autoři Marek Pertlíček a David Fořt se řídili heslem „Zde se cítím fajn“ a přesto, že do svého návrhu recepce zakomponovali dětský koutek, tónovaná skla, relaxační nábytek a vertikální vegetační stěny, porotě chyběly originální a inovativní prvky, proto se rozhodla ocenit návrh druhou cenou.

Kanceláře mladých architektů vybaví hlavní partneři akce. Společnost Officeoutlet, s.r.o. dodá nábytek a květiny s celoročním servisem poskytne Jungle Interiors, s.r.o.





Příští ročník čekají změny

„Chci poděkovat všem partnerům soutěže. Nultý ročník nám ukázal, že musíme zvolit jiné načasování soutěže, poskytnou tak zájemcům více času na vypracování návrhů a zapojit také čerstvé absolventy architektury, kteří letos tuto možnost neměli,“ konstatoval na závěr Tomáš Trč, marketingový ředitel OFFICE HUNTERS.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.