logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Zvolte správné dveře

Stejně jako dům stavíte jednou dvakrát za život i vchodové dveře představují zcela klíčový prvek, který na dlouhou dobu určí váš každodenní pocit při pohybu dovnitř i ven z domu. Připravili jsme několik postřehů a tipů, na co se při výběru dveří zaměřit, abyste zvolili správně a z dveří měli dlouho dobrý pocit.

Zaměříme se na několik parametrů, které určují celkový dojem z venkovních dveří. Jde především o bezpečnost, schopnost izolovat, použitý materiál, kování a to celé v designu, který vám vyhovuje.

Nejdříve se nám dveře musí líbit

Vztah ke dveřím, to musí být především láska na první pohled. Doporučujeme vybírat z nabídky renomovaných značek, protože potom máte jistotu, že dveře vašeho srdce se budou také po desetiletí lehce otevírat, skvěle tepelně izolovat a po technické stránce s nimi nebudete mít žádný problém.

Jednu z takových značek představuje tradiční výrobce dřevěných oken a dveří Slavona. Vybírat lze z mnoha vzorů, ale základní typy dveřních konstrukcí se dělí na dveře s členitým křídlem KLASIK a modernějším, hladkým TREND.

Obvykle se volí stejný profil dveří jako oken, takže si můžete vybrat od dřevěné klasiky SOLID COMFORT, designové INSPIRO či PROGRESSION až po dřevohliníkové provedení.

Tam, kde potřebujeme maximum světla a solárních zisků, jsou optimální celoprosklené dveře KLASIK. Konstrukce KLASIK však nabízí i kazetové členité dveře. Pokud dáte přednost modernímu provedení a víte, že krása přírodního materiálu nikdy neomrzí, pak jsou jasnou volbou dveře TREND NATURE.









Designové kování

I když si vybereme ty optimální vchodové dveře, bez vhodného kování to nebude ono. Samozřejmostí je bezpečnostní provedení, vhodné je i překrytí cylindrické vložky. Tyto vyšší nároky na bezpečnost nejsou nijak na úkor designu. Nabídka kování je široká. Ke dveřím českého výrobce si můžete vybrat i českou designovou kliku nebo madlo.




Bezpečné dveře


Samozřejmě i u bezpečnosti platí, že je jen tak silná, jako její nejslabší článek. Sebebezpečnější vchodové dveře vás nemohou ochránit, když přízemní okna do zahrady půjdou snadno otevřít. I když bezpečnost od vchodových dveří čekáme automaticky, výrazné rozdíly existují. Pokud se tím nechcete příliš zabývat, stačí ověřit, zda zvolené dveře byly certifikovány. U dřevěných dveří ze Slavonic to mohou být např. PROGRESSION KLASIK v bezpečnostní třídě RC 3.

Nabídka „bezpečných“ dveří je široká. Vchodové dveře Slavona ve standardním provedení jsou vybaveny vícebodovými zámky a robustními zafrézovanými závěsy. Standardní součástí všech dveří ze Slavony jsou vícebodové zámky. Při zabouchnutí zaklapne nejen střelka, ale také automatické trny (nahoře a dole), takže i bez zamčení dveře drží ve třech bodech. Jakmile zamkneme klíčem, vysunou se háky a jazýček.


Teplý kompozit práh s podkladem COMPACFOAM

Tepelná izolace

Vchodové dveře mohou být stejně jako okna v různých profilech, což ovlivňuje nejen vzhled, ale i další vlastnosti. Vchodové dveře klasické SOLID COMFORT SC92, designové INSPIRO i PROGRESSION poskytují velmi dobrou tepelnou izolaci. A to právě díky profilům, izolačním výplním, ale třeba i teplým prahům. Právě dveřní prahy jsou často kritickým místem, kde vzniká tepelný most. Proto si Slavona vyvinula vlastní kompozitní sklolaminátový profil.

Detail osazení dveří do stavby může zlepšit i použití podkladního profilu s nízkou tepelnou vodivostí, jakým je COMPACFOAM.

Dřevěné vstupní dveře jsou správná volba

Dřevěné vchodové dveře jsou nejen časem prověřená klasika, ale dlouhodobě představují optimální, příjemné a vkusné řešení pro rodinné domy. Dveře ze dřeva mají stabilní konstrukci, pevné spojení v rozích a nijak se nedeformují. Současné konstrukce těsní v několika rovinách, takže dveřmi netáhne.

Dřevěné vchodové dveře tedy splňují současné požadavky na vzhled, ale i těsnost, tepelnou izolaci a bezpečnost.

Přejeme vám úspěšný výběr dveří ke spokojenosti celé domácnosti.




















SLAVONA s.r.o.
logo SLAVONA s.r.o.

SLAVONA, s.r.o. je tradiční český výrobce dřevěných oken a dveří Realizuje dodávky výplní stavebních otvorů zejména pro rodinné domy, kde jsou stavebníci velmi nároční na kvalitu a parametry oken a dveří, zaměřuje se především na dřevěná eurookna, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.