logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Blíží se konference Dřevostavby v praxi

Ve dnech 19. a 20. října se bude v hotelu Skalský Dvůr u Bystřice nad Pernštejnem konat již 11. ročník konference Dřevostavby v praxi, jejímž generálním partnerem bude opět společnost Rigips.

Konference je jako každoročně určena především odborníkům z projekčních a realizačních firem, jež se specializují na výstavbu dřevostaveb. V hlavním přednáškovém sále i na komornějších workshopech vystoupí téměř 30 řečníků, mj. celá řada odborníků ze tří divizí společností Saint-Gobain: Rigipsu, Weberu či Isoveru, kteří předají své vědomosti a praktické zkušenosti.

Hlavními tématy letošního ročníku bude opět zejména stavební praxe, která je typická pro tuto konferenci. Dle četných žádostí účastníků z minulých ročníků si organizátoři vzali do hledáčku citlivé téma difuzně otevřených a uzavřených skladeb konstrukcí. Zajímavé přednášky se zaměří také na komfort bydlení a to i v souvislosti s tlaky na úsporné stavby anebo s požadavky požární bezpečnosti.

Dřevostaveb se staví v České republice stále víc a víc. Procento dřevostaveb celkové výstavby roste nejen díky zvyšování kapacity zaběhnutých firem, ale také díky nově vznikajícím společnostem. Do oboru se dostává stále více lidí a samozřejmě potřebují aktuální a hlavně praktické informace. Navíc se technologie, materiály i požadavky na stavby pořád posouvají dopředu a i pro zkušené profesionály je náročné udržet si dostatečný přehled. Proto konference před deseti lety vznikla a proto má svůj smysl i dnes
vysvětluje důvod, proč se stal Rigips generálním partnerem konference Dřevostavby v praxi, Ing. Jiří Provázek, technický poradce společnosti Rigips zaměřený na dřevostavby a zároveň jeden z přednášejících.

Konference není jen studnicí praktických informací z přednášek a workshopů. Je to také společenská událost, při které se sejde přes 300 profesionálů, jejichž společným tématem jsou kvalitnější dřevostavby.
Ať už jde o přednášky, workshopy, diskuze v kuloárech během coffee breaků nebo setkání na společenském večeru, z naší akce nikdo neodjíždí bez zajímavých informací, zkušeností a kontaktů“ potvrdil odborný garant konference, Stanislav Müller z DřevoPortálu který také akci organizuje.

Záštitu nad konferencí poskytli významné organizace, jichž se téma dřevostaveb velice úzce týká:

  • Asociace dodavatelů montovaných domů
  • Cech suché výstavby ČR
  • Profesní komora požární ochrany
  • Univerzitní centrum energeticky efektivních budov ČVUT v Praze

Kvalitu akce potvrzuje také její zařazení do systému celoživotního vzdělávání, jak České komory architektů (3 body), tak i České komory autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě (2 body).



Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize Rigips
logo Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize Rigips

Značka Rigips úspěšně působí na českém stavebním trhu přes 30 let. Za tu dobu se Rigips stal synonymem kvality, pokroku a inovací v oblasti suché vnitřní výstavby. Nabízí nejen dlouholetou praxí prověřený stavební materiál, ale také dokonalý konstrukční ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.