logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Jak se žije v bungalovu LARGO 98 od RD Rýmařov v Žamberku

Mladí manželé s miminkem a kocourem Mourkem bydlí v dřevostavbě LARGO 98. Stavební úřad jim nepovolil zvednout výšku střechy, a tak si vybrali bungalov.

Reklama

Dřevostavba rodinného domku v Žamberku společnosti RD Rýmařov
Dřevostavba rodinného domku v Žamberku společnosti RD Rýmařov


Ale jak sami říkají, vůbec jim to nevadí. RD Rýmařov jim doporučil známý, který u nás pracuje a zároveň je zasvětil do celé problematiky dřevostaveb. Následně rodina vše vyřizovala s obchodním zástupcem jako každý náš zákazník.

Prozradíte nám, co všechno předcházelo výběru Vašeho domu?

Žamberk nenabízí příliš široký výběr volných stavebních parcel, a tak jsme museli zvolit poměrně velký pozemek u rušné komunikace na kraji města. Původně jsme chtěli stavět dále od silnice, ve vyšší úrovni terénu, ale kvůli stavebnímu úřadu to nedopadlo. Museli jsme tedy upustit i od původního podsklepení domu. Stavba se stále odkládala a my jsme dlouho čekali. Nakonec ale vše dopadlo dobře a bydlíme.“

Proč u Vás zvítězila právě dřevostavba?
Manželka je z panelového bytu, já z rodinného domu. Shodli jsme se, že určitě chceme bydlet v domě. Od začátku jsme věděli, že nechceme kupovat starý dům, který bychom museli složitě rekonstruovat. Kdybychom v té době narazili na nějaký již postavený zděný dům, možná bychom o něm uvažovali. Takhle u nás zvítězila dřevostavba – hlavně díky rychlé výstavbě.
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.