logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Využívání dešťové vody na zahradě i v domácnosti na veletrhu FOR ARCH 2016

Boj se suchem, snaha uspořit pitnou vodu a využívat tu dešťovou jsou hlavní motivy, proč si stále častěji mnoho lidí pořizuje k novostavbám i již postaveným domům nádrže na dešťovou vodu. Podzemní nádrže v nezámrzné hloubce zamezí kazivosti vody a umožní vodu užívat takřka celoročně.

Co je potřeba vědět před nákupem takové nádrže a jak vybrat tu vhodnou pro Váš dům či pozemek? Poradíme Vám, navštivte nás na veletrhu FOR ARCH 2016 – zaregistrujte se a získejte vstupenku zdarma.

Podzemní nádrže mají několik nesporných výhod. Voda uchovávaná v podzemní nádrži bez přístupu slunečního záření a působení povětrnostních podmínek vykazuje výrazně menší kazivost vody, než voda uchovávaná v nadzemních nádržích. Podzemní nádrž ušetří místo na zahradě a je i z hlediska estetiky přijatelnější zvláště u rodinných domů, protože je z ní prakticky vidět jen poklop, který může být pojížděn i osobními auty (v závislosti na materiálu). Vodu můžeme shromažďovat a uchovávat v nádržích z různých materiálů. Na trhu najedeme nádrže ocelové, betonové, sklolaminátové či plastové (hlavně polyethylenové). Právě plastové nádrže jsou velice oblíbené díky příznivé váze, snadné manipulaci a dlouhé životnosti. Jejich instalace nevyžaduje tolik stavebních prací a také jejich údržba a kontrola je výrazně jednodušší než u jiných materiálů. Monolitické samonosné nádrže se nemusí obetonovávat a oproti svařovaným nádržím přináší značnou úsporu na armování, bednění a vlastním betonu. Uložit menší nádrže je možné v několika lidech ručně. Větší nádrže vyžadují instalaci pomocí stavební mechanizace. Pro nádrže méně únosné, např. sklolaminátové, svařované nebo vyrobené z polypropylenových desek k obetonování, je instalace složitější. Je vhodné si tedy také spočítat náklady na armování, bednění a betonáž a taky na cenu práce a stavební mechanizace. Instalace méně únosných nádrží je také časově náročnější.





Velmi důležité je zvolit správnou velikost nádrže. Ta se odvíjí od plochy odvodňované střechy a počtu srážek v dané lokalitě. Typ nádrže dále závisí na geologických podmínkách a také na účelu využívání dešťové vody (zda ji chcete využívat pouze pro zálivku zahrady, nebo chcete užitkovou vodou nahradit pitnou vodu například pro splachování toalet v domě). Orientačně si můžete velikost nádrže vypočítat v našem praktickém online kalkulátoru, nebo nás navštívit na veletrhu FOR ARCH 2016 a nechat si vypočítat a navrhnout řešení přímo na našem stánku.

 

Využívání dešťové vody na veletrhu FOR ARCH 2016

Zveme Vás na veletrh FOR ARCH 2016, který se bude konat od 20. do 24. 9. Náš stánek č. 1E11 najdete v hale 1. Tématem stánku je hospodaření s dešťovou vodou a především její využívání na zahradě i v domácnosti. Zaregistrujte se online a získejte vstupenku na FOR ARCH 2016 zdarma.

Co jsme pro Vás připravili: INFOSTÁNEK – SEMINÁŘ – VELETRŽNÍ SLEVA – SOUTĚŽ O NÁDRŽ


Na stánku budete mít možnost prohlédnout si nádrž Columbus 3700 l a příslušenství k ní. Na stánku budou přítomni technici, kteří Vám rádi vypočítají vhodnou velikost nádrže a navrhnou další prvky sestavy. Vše Vám pak ihned odešlou na email, nebo v případě zájmu připraví rovnou do objednávkového formuláře. Při objednávce na veletrhu můžete získat slevu 10 % a máte šanci mít nádrž zcela zdarma, protože budete také zařazeni do slosování o nádrž zdarma.

Pro zájemce o problematiku využívání dešťové vody na zahradě i v domácnosti jsme připravili seminář, který se bude konat v rámci veletrhu FOR ARCH 2016 v pátek 23. 9. 2016 v 15:30 v sále č. 2.

Na semináři získáte informace o tom, jak dešťovou vodu zachytit a skladovat v podzemních nádržích pro její další využití na zahradě nebo v domácnosti. Poradíme, jak správně vybrat vhodnou nádrž a spočítat její velikost i jak probíhá montáž nádrže. Projektant pohovoří o tom, na co je třeba myslet při přípravě a ve fázi projektování a také Vám ukážeme konkrétní příklady realizace.

Seminář je určen pro majitele rodinných domů či pozemků, kteří plánují začít využívat dešťovou vodu, ale věříme, že cenné informace na něm získají i projektanti či stavební společnosti.

Seminář je zdarma, v případě zájmu se zaregistrujte online a získejte vstupenku na veletrh.

Další informace můžete také získat na www.destovavoda.cz či v novém katalogu na nádrže.


Aliaxis Česká republika s.r.o.
logo Aliaxis Česká republika s.r.o.

Aliaxis Česká republika je dodavatel plastových materiálů pro přepravu médií a energií a také pro hospodaření s dešťovou vodou a odvodnění budov. Od 1. 3. 2022 došlo také k přejmenování společnosti Nicoll Česká republika s.r.o. a nyní již vystupuje na trhu ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.