logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Mzdy v innogy vzrostou v průměru o 18 %

Upravená kolektivní smlouva nastavuje růst mezd pro příští 3 roky.Zvyšování platů je plošné, pro všechny zaměstnance. Firma vyplatí před koncem roku odměnu 12 tisíc korun. innogy.

Reklama

Všichni zaměstnanci skupiny innogy v ČR si v následujících letech výrazně polepší. Firma schválila zvyšování mezd do roku 2020, na kterém se dohodla s odbory. V letech 2017–2020 dojde k celkovému nárůstu mezd zaměstnanců společností innogy v ČR v průměru o 18 %. Ještě v letošním roce innogy vyplatí zaměstnancům mimořádnou odměnu ve výši 12 tisíc korun.

„Přestože je současná kolektivní smlouva platná až do konce příštího roku, iniciovali jsme jednání se zástupci odborových organizací o jejích úpravách. Naším cílem bylo zejména zlepšení mzdových a pracovních podmínek v následujících letech. Reagujeme tímto krokem na situaci na trhu práce. Chceme být preferovaným zaměstnavatelem pro nejlepší talenty a odborníky na trhu,“ uvedla personální ředitelka innogy Erika Vorlová.

Skupina innogy připravila další atraktivní benefit pro své zaměstnance. Zvýšila počet dnů osobního volna s náhradou mzdy, tzv. sick days, z dnešních tří na pět. Tyto dny využívají naši zaměstnanci pro řešení svých rodinných, osobních a zdravotních problémů či zájmů. V posledních letech někteří zaměstnanci tyto dny věnují také svým dobrovolnickým aktivitám.

Od nového roku naroste pro zaměstnance také hodnota stravenek v innogy z 80 korun na rovných 100 korun. Přitom příspěvek zaměstnavatele tvoří 71 korun a zaměstnanci si doplatí pouhých 29 korun.

"Tímto mimořádným rozhodnutím sledujeme dva cíle. Jednak chceme ocenit naše stávající zaměstnance a poskytnout jim dlouhodobý pozitivní výhled pro práci v innogy. Zároveň chceme naplňovat naše ambice patřit mezi nejlepší a inovativní firmy na trhu. K tomu potřebujeme ty nejlepší lidi. Tímto krokem dáváme trhu jasně najevo, že innogy jako zaměstnavatel, chce být lídrem na energetickém trhu,“ dodal Martin Herrmann předseda představenstva innogy Česká republika.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.