logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Novinka od innogy v nákupu energií pro firmy

Dodavatel energií innogy představil novou službu pro firmy, kterým má pomoci k efektivnějšímu nákupu energií. Služba s názvem iClever, dokáže průběžně monitorovat ceny energií na trzích a ve vhodnou chvíli plyn či elektřinu nakoupit za cenu dle představ zákazníka.

Reklama

„Služba je určena firemním zákazníkům segmentu B2B s roční spotřebou plynu nad 630 MWh a elektřiny nad 200 MWh, kteří mají představu o tom, jaké náklady za energie chtějí vydat. Začíná tedy na hranici malých a středních podniků a může končit klidně až u těch největších společností,“ uvedl Jindřich Švec, ředitel innogy Energie pro firemní zákazníky.

Jak vlastně tato služba funguje? V prvé řadě si zákazník stanoví cenu, za jakou chce odebírat energie. Následně s innogy uzavře dohodu o ceně energií. Specialisté z innogy budou průběžně sledovat vývoj cen na energetických trzích a v případě dosažení požadované ceny pro zákazníka energie nakoupí. „Nová služba tedy dokáže docílit maximální finanční úspory s minimálním časovým úsilím a zároveň pohotově reagovat na rychlý vývoj a změny cen. iClever je navíc zcela zdarma bez ohledu na to, jak dlouho bude zákazník naši službu využívat,“ popsal J. Švec.

Pokud by se nepodařilo na trhu požadovanou cenu pro zákazníka získat, innogy bude před skončením dohody zákazníka kontaktovat a navrhne další postup. Je možné prodloužit dohodu o další, třeba měsíční, období nebo připravit aktuální nabídku.

Vývoj cen energií je velmi rychlý a kolísavý. Služba iClever je zaměřena právě na to, jak rychle vystihnout správný okamžik a energie nakoupit. „Může se stát, že ceny klesnou i pod zákazníkem požadovanou úroveň, ale také naopak mohou jen růst. Výhoda iClever spočívá v tom, že si zákazník nastaví parametry a my je za něho hlídáme,“ vysvětlil J. Švec. Obecně doporučuje stanovit si cenu 5 % pod aktuální úrovní, v obdobích s výraznějším pohybem na trhu až o 10 % nižší.

Službu iClever uvedla innogy na trh koncem května. První zájemci se už hlásí se svými požadavky.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.