logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Nová centrála skupiny Saint-Gobain v ČR

Část skupiny Saint-Gobain v ČR a celé její vedení se v průběhu dubna a května letošního roku přestěhuje do nových kancelářských prostor. V této souvislosti také dojde ke změně sídla společnosti Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., jejichž divizí Rigips, Isover, Ecophon a Abrasives se stěhování týká. Další společností, která pod křídly skupiny Saint-Gobain v ČR působí a jejíž vedení se do nových prostor přesune SAINT-GOBAIN PAM CZ s.r.o.

Reklama


Nové kancelářské prostory skupiny Saint-Gobain se nachází ve zcela nové, moderní a unikátní kancelářské budově DOCK2, která je součástí čtvrti DOCK vyrůstající kolem dvou slepých ramen Vltavy v pražské Libni. Unikátní kaskádovitá budova ve tvaru „V“ pokrytá zelení a s terasami směřujícími k vodní ploše navazuje na úspěšně dokončené kanceláře DOCK 01 a bude usilovat o získání prestižní certifikace dlouhodobě udržitelných projektů LEED Gold.


Budova vyrostla nedaleko Libeňského mostu v ulici Smrčkova. Investorem je společnost Crestyl, projekt připravila architektonická kancelář Schindler Seko architekti, generálním dodavatelem stavby byla společnost GEMO Olomouc a Skupina Saint-Gobain v ní obsadí 3. a 4. podlaží o celkové výměře 2100 m2, zázemí zde nalezne více než 100 zaměstnanců. K dispozici bude 40 parkovacích míst v podzemních garážích.

Nové kanceláře, ale i celá budova DOCK, jsou důkazem toho, že skupina Saint-Gobain je jednou z nejvíce inovativních firem světa. Na výstavbu budovy byly použity moderní stavební materiály přednostně z portfolia Saint-Gobain. Fasáda je vyrobena ze skel Glassolutions, jsou zde použity izolace Isover, vnitřní prostor je konstruován ze sádrokartonů Rigips, fasády, omítky a podlahy z materiálů Weber a Adfors, stropy akusticky vylepší podhledy Rigips a Ecophon.

Samotné kanceláře budou splňovat náročné požadavky na šetrné a zdravé vnitřní prostředí, úsporný provoz a energetickou efektivitu. Všechny materiály použité v konstrukcích zajišťují skvělé parametry teplené pohody, akustického komfortu, čistého vzduchu a dostatku denního světla a jsou tak ukázkou aktuálních trendů ve stavebnictví. Jsou unikátní referencí pro další investory a nájemce kancelářských prostor. Jednoduše ukazují to, jak mají dnes vypadat moderní kancelářské prostory.
















 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.