logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Novinky na WTT-Expo 2011 – 4. část

Čtvrtá část zajímavostí z veletrhu WTT-Expo 2011 v Karlsruhe, jediného evropského veletrhu oboru průmyslové tepelné a chladicí techniky pro procesně – technické využití. Příští veletrh WTT-Expo se bude konat v září 2013 opět na výstavišti v Karlsruhe.

Reklama

Wieland-Werke AG, Ulm
Vysoce výkonný přenos tepla pro procesní průmysl

Žebrované a vysoce výkonné žebrované trubky GEWA

Společnost Wieland Thermal Solutions dodává kompaktní a efektivní řešení pro vysoce výkonný přenos tepla pro procesní průmysl. Žebrované a vysoce výkonné žebrované trubky GEWA umožňují výraznou optimalizaci řady plášťově-trubkových výměníků tepla. Klíčová použití zahrnují oblasti jako průmysl ropy a plynu, rafinérskou techniku, chemický a petrochemický průmysl až po elektrárenský průmysl.

Vedle značného zvýšení výkonu výměníků tepla ve stávajících zařízeních je v nových zařízeních možná podstatně kompaktnější konstrukce; mimo jiné lze snížit počet výměníků tepla na jednotku. Díky menším a kompaktnějším výměníkům tepla lze přitom snížit i investiční náklady. Kromě toho se na základě efektivního použití energie, menších plnicích množství a oběhového objemu snižují také provozní náklady. Zlepšení bezpečnosti, vysoká disponibilita a životnost zařízení navíc podporují trvale udržitelné technologické procesy, které jsou šetrné ke zdrojům.

Paleta řešení výrobků a materiálů sahá od mědi a slitin mědi, uhlíkovou a nerezovou ocel až po speciální materiály jako duplexní ocel a titan. Díky dlouholeté zkušenosti v oboru tepelné techniky a řadě průmyslových referencí nabízí Wieland Thermal Solutions řešení tepelné techniky střižená na míru pro optimalizované a efektivní klíčové výměníky tepla.

 

ALLWEILER AG, Radolfzell
Colfax expeduje nová čerpadla Allheat pro vysoké teploty s nechlazeným těsněním s těsnicími kroužky

Colfax Corporation, přední světový výrobce produktů pro zacházení s kapalinami v důležitých aplikacích, zavádí prostřednictvím své divize Colfax Fluid Handling nové konstrukční řady Allweiler Allheat. Čerpadla na teplonosná média Allheat dopravují syntetické oleje o teplotě až 400 °C a max. jmenovitém tlaku 40 barů (PN 40). Díky zvláštní konstrukci stačí nechlazené těsnění s těsnicími kroužky. Čerpadla tak představují ekonomickou alternativu k běžným čerpadlům na teplonosná média, která potřebují drahá speciální těsnění.

„Allheat 1000“ je s max. dopravovaným množstvím 1.450 m3/h vlajkovou lodí nových čerpadel na teplonosná média do 400 °C společnosti ALLWEILER AG. Ložiska jsou specificky přizpůsobena nižší schopnosti mazání a často také nižší viskozitě syntetických teplonosných olejů.

mobiheat, Kissing
Mobilní tepelná elektrárna MH300 v sériové výrobě

mobiheat sází na inovativní další vývoj svých výrobků. Podnik nyní uvádí svoji osvědčenou tepelnou elektrárnu s výkonem 300 kW a topným kotlem vlastní výroby do sériové výroby, aby mohl flexibilně a včas uspokojit vysokou poptávku. Zařízení jsou požadována především pro rychlé provizorní zásobování při výpadku vytápění nebo přestavbě v obytných zařízeních a hotelech. Ale i u projektantů a průmyslu jsou topné centrály oblíbené, protože díky integrovaným hydraulickým komponentům, jako je membránová expanzní nádrž a oběhová čerpadla, jsou okamžitě připraveny k připojení. V případě potřeby je lze pro snížení účinku hluku vybavit tlumiči hluku pro odpadní plyny.

Mobilní elektrické vytápění mobiheat: flexibilita v přívodu elektrického proudu

Mobilní elektrické vytápění E40HDSEA3

mobiheat rozšiřuje svoji paletu výrobků flexibilně použitelných mobilních elektrických vytápění: Nyní je rovněž nabízeno mobilní elektrické vytápění E40HDSEA3 s výkonem 40 kW a třemi různými možnostmi napájení elektrickým proudem (400 voltů 63 ampér, 400 voltů 32 ampér, 400 voltů 16 ampér). Zařízení se dále vyznačují tím, že mají standardní podlahový vytápěcí program, který výrobce sériově zabudoval na základě vysoké poptávky zákazníků. Další výhoda mobilních vytápění: standardní membránová expanzní nádoba a oběhová čerpadla zaručují jednoduché a rychlé připojení zařízení k jakékoliv topné síti.

Další informace na adrese: www.mobiheat.de

 

Jaske und Wolf Verfahrenstechnik GmbH, Lingen
Rekuperace energie z odpadního tepla odpadní vody a kalů

Běžné výměníky tepla rychle narážejí při mírně znečištěném médiu na hranice svých funkčních možností; přenos tepla a tím i účinnost po krátké době drasticky klesá. Společnost Jaske und Wolf Verfahrenstechnik GmbH proto vyvinula koncept pro průběžně samočisticí výměníky tepla s názvem "DUPUR®".

Nové řešení výměníků tepla DUPUR® odstraňuje problém usazování nečistot na povrchu výměníku tepla díky inteligentnímu systému čisticích ježků, který výměník tepla průběžně mechanicky čistí. Srdcem několikanásobného trubkového výměníku je ventil, který umožňuje současné čištění všech potrubí během provozu. Intervaly čištění lze podle potřeby nastavit na speciálním ovládání. Tím lze dlouhodobě zaručit vysokou účinnost pro ekonomický provoz zařízení. Systém aktivně přispívá k vyšší energetické účinnosti.

Systém DUPUR® se v zásadě hodí pro silně pigmentované a kalové odpadní vody a procesní kapaliny. U nového systému spatřuje firma Jaske & Wolf dobré možnosti využití také v následujících oblastech použití:

  • potravinářský, mlékárenský a škrobárenský průmysl
  • nápojový průmysl, pivovary a lihovary
  • jatka, čistírny odpadních vod, bioplynové stanice
  • petrochemický a chemický průmysl, lakovny, galvanovny
  • bazény, geotermie
  • zařízení pro čištění dílů, mycí stroje atd.

Orbitalum Tools GmbH, Singen
Nové ovládání jedním tlačítkem – „slepá“ navigace jako ve vyšší třídě

Kompaktní zdroj elektrického proudu Orbimat 300 CA

Na WTT-Expo představil specialista na opracování trubek, společnost Orbitalum Tools GmbH, ukázku celé své palety výrobků – od pily na trubky přes opracování konců trubek až po automatický orbitální svařovací systém WIG.

Novinkou je kompaktní zdroj elektrického proudu Orbimat 300 CA ve spojení s novými otevřenými svařovacími kleštěmi pro umístění na trubky a novou hlavou pro přivařování trubek. Je vybaven displejem a ve svařovací technice zcela novým ovládáním jedním tlačítkem. Jeho koncept se nejlépe osvědčil v „systémech pro infotainment“ moderních vozidel vyšší třídy. Pracovník obsluhy může zjistit správnost svých nastavení programu a stroje nejen na displeji, ale vycítit je již na otočném tlačítku.

Další informace na adrese: www.orbitalum.com

 

Thermigas Chauffage Industriel S.A.S., Lamballe (Francie)
Energeticky úsporné průmyslové plynové hořáky

Thermigas je výrobce energeticky úsporných průmyslových plynových hořáků, které lze používat přímo uprostřed procesu. Použitím kompaktních ponorných trubkových hořáků lze ušetřit minimálně 30 % energetických nákladů. Tyto hořáky slouží k ohřevu kapalin (vody, kyselin, alkálií…) a k sušení procesním teplým vzduchem (kovy, plasty, papír, látky…). Jako decentralizované procesní hořáky se používají pro odmašťování, moření, oplachování, anodizaci, pasivaci, brunování, fosfátování železem… Plynové hořáky mají velmi vysokou účinnost (95 % kondenzačního tepla Hu) a nízké hodnoty CO, CO2 a NOx. Produktová řada sahá od 40 kW do 1 500 kW.

Další informace na adrese: www.thermigas.com

TUBETECH GmbH, Plauen
Zakázková výroba vzduchových chladičů společnosti TUBETECH GmbH

Vzduchové chladiče společnosti TUBETECH GmbH

Společnost TUBETECH GmbH, 100% dceřiná společnost firmy Gesellschaft für OELTECHNIK mbH, je úspěšná již řadu let s výrobou náhradních trubek pro vzduchem chlazené výměníky tepla.

V roce 2010 byl položen základní kámen pro další vývoj společnosti TUBETECH GmbH v tržním segmentu „vzduchem chlazené výměníky tepla (ACHE)“. Vlastní technologické oddělení se zkušenými rozpočtáři tvoří nejdůležitější základ pro další kroky. Společnost TUBETECH GmbH nabízí kompletní balíček, počínaje poradenstvím, termodynamickým dimenzováním přes konstrukci, výrobu až po montáž, uvedení do provozu a „After Sales servis“.

Další informace na adrese: www.tubetech.de

Viesel Apparatebau GmbH, Bad Urach
Výměníky tepla a náhradní trubky pro individuální použití

Firma Viesel Apparatebau GmbH je odborníkem na výměníky tepla a náhradní trubky z nerezové oceli. Se svými výrobky si firma Viesel Apparatebau GmbH stanovila za svůj cíl optimálně využít stávající zdroje rekuperací. Podnik tak nabízí svým zákazníkům novou výrobu výměníků tepla s rovnými trubkami a trubkami tvaru U, výměníků tepla na odpadní plyny, výrobu náhradních trubek pro existující zařízení a opravu stávající zařízení – vždy individuálně navrženou pro potřeby a požadavky zákazníků.

Oblasti použití jsou mimo jiné

  • Temperovací a vodoproudová technika
  • Nápojový a potravinářský průmysl
  • Bazénová technika
  • Sanitární a chladicí technika
  • Solární zařízení a kogenerační jednotky
  • Technika odpadních plynů a kondenzační technika
  • Technická zařízení

Servis sahá od poradenství v přípravné fázi přes přesné výpočty látek a tepla se specifickými daty zákazníka až po vypracování datového listu se všemi důležitými ukazateli. Firma Viesel Appartebau při tom pracuje s moderními 3D programy, s nimiž může detailně v přesném měřítku vizualizovat výrobky již před výrobou.

Další informace na adrese: www.viesel.de

LK-Metallwaren GmbH, Schwabach
Premiéra nového decentralizovaného halového topného systému LK typ R-BW s vytápěcí technologií na zemní plyn a topný olej s nízkým obsahem síry

Vývojový tým společnosti LK-Metallwaren zkonstruoval nový inovativní koncept vytápění s přímotopným ohřívačem vzduchu s kondenzační technikou určený speciálně pro haly. Důležité změny nové systémové techniky a s tím spojené systémové výhody se skrývají uvnitř nově vyvinutého přímotopného ohřívače vzduchu typu R-BW. Na obou stranách spalovací komory jsou instalovány trubky výměníku tepla umístěné s lehkým spádem ve směru proudění, na vstupu i ve vratné větvi, takže kondenzát může kontinuálně odtékat. Vnitřní oblast výměníku tepla byla konstrukčně změněna tak, že permanentně vytváří turbulentní proudění odpadních plynů a tím zaručuje optimalizovanou výměnu tepla.


Halový topný systém LK typ R-BW

Použitím moderních modulačních hořáků je přiváděný vzduch dodáván přesně pouze v takovém množství tepla, které je zapotřebí pro dosažení požadované teploty místnosti nebo vyfukovaného vzduchu. Díky možnostem regulace v rozsahu 25–100 % lze dodržet velmi přesně teplotní meze. Výsledný kondenzační způsob provozu využívá zároveň latentní teplo obsažené ve spalovacím vzduchu pro účely vytápění (kondenzační technologie). To znovu podtrhuje účinnost zařízení > 106 % (ve vztahu k topné hodnotě) při plynovém provozu.

Dále lze s novým typem zařízení R-BW firmy LK-Metallwaren provozovat kondenzační techniku s olejovým hořákem a topným olejem s nízkým obsahem síry. S touto inovací se díky kondenzační technologii mnohonásobně zvyšuje efektivnost ohřívače vzduchu typu R-BW a tím se minimalizují neustále stoupající energetické náklady.

Wytwórnia Zbiorników Andrzej Powolny, Ostrov (Polsko)
Široký sortiment zásobníků pro různé oblasti využití

Wytwórnia Zbiorników Andrzej Powolny (výroba zásobníků Andrzej Powolny) vyrábí zásobníky z oceli a nerezové oceli. Zásobníky lze používat v domácnostech a také ve velkých zařízeních, jako jsou čističky, čerpací stanice a topná zařízení.

V současnosti nabízí podnik následující výrobky:

  • výměníky tepla
  • expanzní nádoby
  • zásobníky teplé a studené vody
  • zásobníky stlačeného vzduchu
  • přístroje pro filtraci, odstranění železa, manganu a změkčení vody
  • tepelné odplynovače

Produkty se vyrábí podle požadavků směrnice 97/23/WE a směrnice 2009/105/WE. Firma má oprávnění od Úřadu pro technický dozor pro výrobu a opravy tlakových nádob, kotlů na teplou vodu, nízkoteplotních výměníků tepla. Podnik vyrábí zásobníky pro individuální projekty a nosné ocelové konstrukce pro zásobníky.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.